Semnale radio misterioase, asemănătoare bătăilor inimii, au fost descoperite în interiorul Soarelui! Ce-ar putea fi!?


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Semnale radio misterioase asemănătoare unor bătăi de inimă au fost descoperite în interiorul unei erupții solare. Sursa este interiorul atmosferei Soarelui, semnalul repetându-se la fiecare 10 până la 20 de secunde. Oamenii de ştiinţă au detectat semnalele în cadrul unei erupții solare de clasă C, la peste 5.000 de kilometri deasupra suprafeței Soarelui. Detectarea și studierea semnalelor solare ar putea ajuta astronomii să înțeleagă proprietățile fizice care determină erupțiile solare.

Erupția solară este o explozie uriașă în atmosfera Soarelui, care poate elibera și mai mult de 6×1025J de energie. Erupțiile solare afectează toate straturile atmosferei solare (fotosfera, coroana și cromosfera), încălzind plasma cu zeci de milioane de grade Kelvin și accelerând electronii, protonii și ioni grei aproape de viteza luminii.

„Acest model de bătaie este important pentru înțelegerea modului în care energia este eliberată și disipată în atmosfera Soarelui în timpul acestor explozii incredibil de puternice de pe Soare. Cu toate acestea, originea acestor modele repetitive, numite și pulsații cvasi-periodice, a fost mult timp un mister și o sursă de dezbatere în rândul fizicienilor”, a declarat Sijie Yu, astronom la Centrul pentru Cercetări Solare al Institutului de Tehnologie din New Jersey, într-un comunicat al universității.

Comentariu Lovendal: Foarte interesantă comparaţia erupţiilor solare cu bătăile de inimă. Asta îmi aduce aminte de un eveniment din 2019. Mai precis, pe 10 aprilie 2019, oamenii de ştiinţă anunţau cu surle şi trâmbiţe prima imagine a unei găuri negre. Dar, mulți cardiologi și radiologi au rămas perplecşi atunci când au văzut prima imagine a unei găuri negre. În timp ce imaginea neclară a cercului întunecat, înconjurat de un cerc portocaliu constituia o nouă viziune pentru mulţi oameni de știință, cardiologii au constatat că aceasta se aseamănă foarte mult cu examinările standard de MPI (imagistica nucleară a perfuziei miocardice), pe care mulți medici o practică de 40 de ani. Citiţi mai multe AICI: Mai mulţi doctori cardiologi au rămas perplecşi când au observat că prima imagine a unei găuri negre se aseamănă mult cu o examinare imagistică cardiacă. Matrix-ul ne joacă feste?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO