Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Secretul zâmbetului lui Mona Lisa: un nivel crescut al colesterolului

108

Mona Lisa 5În celebra pictură “Mona Lisa” există câteva dovezi clare care atestă faptul că modelul care a pozat pentru Leonardo Da Vinci prezenta în zona mâinilor şi a ochiului stâng câteva acumulari de acizi graşi sub piele, sugerând faptul că avea nivelul de colesterolul crescut, potrivit timesonline.co.uk.

Vito Franco, profesor de anatomie patologică la Universitatea din Palermo (Italia), susţine că a descoperit dovezi “clare” ale unor maladii – de la malformaţii ale oaselor la pietre la rinichi – de care sufereau modelele care au pozat pentru unele dintre cele mai cunoscute opere de artă din lume.

Profesorul Franco, care şi-a prezentat descoperirile în timpul Congresului european despre patologia umană, organizat de curând la Florenţa, a declarat pentru The Times că a început să analizeze capodoperele marilor pictori în urmă cu doi ani.

“Privesc operele de artă cu alţi ochi decât experţii în artă, la fel ca un matematician care ascultă muzică într-un mod diferit de un critic muzical”, a declarat Vito Franco.

El a analizat aproximativ 100 de opere de artă, de la sculpturi egiptene la picturi contemporane, concentrându-se însă pe operele marilor maeştri din şcoala clasică de pictură. El a descoperit că nu doar personajele aristocrate, ci şi Madonele, îngerii şi eroii mitici din aceste tablouri prezentau simptomele unor afecţiuni.

Sursa: www.mediafax.ro

Orgoni Crystal