Se pot explica ştiinţific cazurile de paranormal (fantome / răpiri extratereştri / călătorii astrale etc.)?


Desigur, cititorii acestui site au întâlnit aici mii de articole cu teme de paranormal: extratereştri, demoni, fantome, creaturi misterioase, cazuri de reîncarnare etc. Dar sunt aceste evenimente reale sau e vorba de altceva? Se pot găsi explicaţii ştiinţifice la ele? De aceea, în acest articol veţi găsi un punct de vedere sceptic, care încearcă să explice aceste evenimente…

Explicaţia fantomelor: infrasunetele

Un om de ştiinţă pe nume Vic Tandy a avut o experienţă ciudată în timp ce lucra într-o fabrică despre care se spunea că este bântuită. La un moment dat, a simţit o răceală, iar în colțul ochiului a observat o figură cenușie care îl urmărea. Cei mai mulți oameni ar fi luat-o la fugă. Dar Tandy este om de știință, așa că a testat o teorie. El era destul de sigur că experiența lui ciudată a fost cauzată de infrasunete – sunete cu o frecvență mai mică decât urechea umană poate auzi. A închis un ventilator care credea că este sursa infrasunetelor. Odată ce ventilatorul a fost oprit, orice experiență paranormală ciudată din fabrică s-a oprit.

Există răpiri extraterestre sau de vină sunt visele?

Motivul pentru care atât de mulți oameni cred că au fost răpiți de extratereştri noaptea ar putea fi mult mai simplu decât vă imaginați. Conform unui experiment ştiinţific, se pare că de vină ar fi visele.

Cercetătorii au adunat un grup de 20 de persoane care aveau capacitatea de a-și controla visele („vise lucid”), spunându-le că o să deruleze un experiment în timp ce ei dorm. Subiecţii, atunci când și-au preluat controlul asupra propriilor vise, s-au separat de trupurile lor, căutând OZN-uri. Dintre subiecţi, 35% au văzut că extratereşti vin în paturile lor și încearcă să-i răpească. Tot ce trebuiau să facă era să se gândească la extratereștri, iar creierul lor crea o poveste de răpire extraterestră – era suficient să fie speriaţi.

Se crede că, probabil, acest lucru se întâmplă cu oamenii care cred că au fost răpiți – ei doar visează. În multe cazuri, răpirile sunt probabil doar pentru persoane care suferă de „paralizia somnului”, o afecțiune care pe unii îi fac să aibă halucinații că diverse fiinţe vin în patul lor.

Cu câteva sute de ani în urmă, oamenii care aveau „paralizia somnului” ar fi raportat că demonii îi atacau noaptea. Astăzi, demonii nu mai sunt la modă, ci extratereștrii.

Călătoriile astrale (în afara corpului) sunt doar halucinaţii?

O mulțime de oameni au avut experiențe în afara corpului – acel sentiment ciudat că plutesc deasupra propriului trup. Acest lucru s-ar întâmpla mai ales în timpul unei experiențe din apropierea morţii. Dar se întâmplă cu adevărat sau totul este doar în imaginația noastră?

Pentru a afla adevărul, un grup de cercetători a scris un mesaj pe o carte de vizită pe care a plasat-o sus, într-o sală de spital, la urgenţe, acolo unde pacienţii se află la graniţa dintre viaţă şi moarte. Trei persoane au raportat că au avut experiențe în afara corpului, dar niciunul dintre ele nu a văzut cartea de vizită.

O femeie susținea că putea face „călătorii astrale” după voia ei. Au conectat-o la o maşinărie, pentru a-i studia activitatea creierului și i-au cerut să iasă din corp, să vadă cum reacţionează creierul. Cortexul ei vizual a fost aproape complet dezactivat, iar părțile creierului asociate cu imaginile mentale au crescut foarte mult – ceea ce înseamnă că femeia nu a mințit, chiar văzându-se în afara corpului ei. Dar, studiindu-se undele creierului ei, puterea ei reală nu era aceea de a face călătorii astrale, ci de a halucina după propria voință.

P.S. Am şi eu câteva comentarii de făcut la aceste experimente ştiinţifice care vor să ne demonstreze că nu există nimic paranormal:

1) Telepatia – este o capacitate paranormală. S-au făcut sute de studii care demonstrează clar existenţa ei, însă explicaţii ştiinţifice, medicale, nu există.

2) Fantomele sunt efectul infrasunetelor? Nu pot fi explicate mărturiile a zeci de martori care au relatat prezenţa lor în locuri în care nu există ventilatoare sau alte aparate electrice.

3) Cei „răpiţi de extratereştri” de fapt nu sunt răpiţi de nimeni şi de vină ar fi visele? Păi atunci cum rămâne cu regresiile hipnotice făcute de medicii psihiatri pentru pacienţii care susţin că au fost răpiţi şi descriu cu amănunt ce s-a întâmplat? Dacă totul ar fi fals, cum de subconştientul poate fi „impresionat” cu amintiri neadevărate? Cum se face că în cazul unor abuzuri din copilărie, medicii consideră că acei pacienţi chiar au suferit o traumă psihică? De ce ar fi adevărat într-un caz şi fals în altul?

4) Ieşirile din afara corpului – au existat cazuri la pacienţi aflaţi în operaţii, având o experienţă în apropierea morţii, şi care au putut povesti cu amănunte ce li s-a întâmplat în timpul operaţiei, putând vedea „de sus” medicii şi asistentele care se aflau acolo. Nu există nicio explicaţie logică / ştiinţifică pentru aceste cazuri decât faptul că acei pacienţi chiar au avut o experienţă de decorporalizare autentică…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock