Priviţi ce ciudată este această imagine luată de pe satelitul lui Saturn, Enceladus! Ce se află acolo?


Enceladus este cel de-al şaselea satelit (ca mărime) al planetei Saturn. El are aproximativ 500 de km diametru. Datorită prezenței apei, Enceladus este unul din cei trei candidați la căutarea de viață extraterestră, ceilalți doi fiind planeta Marte și satelitul Europa al planetei Jupiter.

În 2005, nava spaţială NASA Cassini a trecut prin apropierea lui Enceladus, dezvăluind suprafaţa sa în cele mai mari detalii. Cassini a descoperit, printre altele, mai multe jeturi cu apă în regiunea polară de sud. Oamenii de ştiinţă au detectat urme macromoleculare organice în aceste jeturi cu apă. Şi, conform cercetătorilor de la NASA, jeturile sunt similare în compoziţie cu cometele.

Priviţi însă imaginile luate de Cassini de pe Enceladus… parcă în spatele jeturilor s-ar afla nişte baze extraterestre! Sigur, este o iluzie optică, dar totuşi…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO