Oglindă veche blestemată? A omorât 38 de persoane de-a lungul existenţei sale! O fi din cauza reflectării ciudate a luminii?


Trebuie să fim foarte atenţi înainte de a agăţa pe perete o oglindă veche. Dosarele poliţiei dovedesc că oglinzile au şi puteri malefice asupra omului, uneori influenţa lor fiind fatală. Ele pot provoca hemoragii cerebrale dacă sunt privite prea intens.

Un fenomen bizar a avut loc în Franţa, în 1997. Anticarii au adresat jurnaliştilor rugămintea de a avertiza colecţionarii să nu achiziţioneze o oglindă veche, pe a cărei rama se afla inscripţia LOUIS ARPO 1743. Conform declaraţiilor acestora, oglinda omorâse 38 de persoane de-a lungul existenţei sale tenebroase. Asociaţia Anticarilor a hotărât să se adreseze mass-mediei, după ce s-a constatat că oglinda fusese furată.

Dispariţia oglinzii s-a descoperit întâmplător, când un profesor de criminalistică a cerut permisiunea de a face câteva fotografii ale acesteia pentru a le prezenta studenţilor săi. Oglinda se afla în custodia poliţiei din martie 1910, când aceasta omorâse pe loc doi oameni într-un hotel din Paris. Explicaţia experţilor vremii asupra deceselor a fost că, probabil, oglinda reflectă razele luminoase într-un mod aparte, declanşând sângerări grave la nivelul craniului.

În plus, se pare că orice oglindă veche, cu o istorie bogată, cauzează adesea vise ciudate, pline de imagini bizare. Cel mai probabil, astfel de oglinzi stochează emoţiile, sentimentele, gândurile proprietarilor lor, însă aceste „amintiri” nu apar ca imagini, ci că efecte, că radiaţii negative asupra celui care le priveşte.