Obeliscul din inima Vaticanului – un simbol al vechilor babilonieni! „Vaticanus” este un zeu păgân…


Foto: wikipedia.org (Commons Creative – free)

În Piaţa Sf. Petru din Roma, în inima Vaticanului, se află un obelisc. Mulţi nu cunosc istoria sa exactă. Problema e că acest obelisc este un simbol falic, fiind divinizat de vechii babilonieni şi egipteni. Înălțat spre așa-zisul „zeu al Soarelui” și care ar fi simbolizat venerarea panteistă a forțelor naturii, obeliscul a fost mutat de la Heliopolis la Roma între anii 37-41 d.Hr. de către Caligula, în piața sa de pe Colina Palatină.

În 1586, pentru a asigura amplasarea acestui obelisc exact în centrul catedralei, a fost mutat la ordinul Papei Sixtus al V-lea pe o distanță scurtă până în locația actuală: Piața Sfântului Petru. În acele zile, mutarea acestui obelisc masiv era o sarcină extrem de dificilă, mai ales dacă ținem cont de pedeapsa cu moartea pe care papa o promisese oricui ar fi fost vinovat de căderea sau vătămarea lui. Un bărbat numit Domenico Fontana a acceptat responsabilitatea mutării și ridicării obeliscului din Vatican. Cu ajutorul a 160 de cai, a unei echipe de 800 de muncitori, după 45 de zvâcniri, mutarea a fost cu succes.

Obeliscul babilonian aflat odată în Heleopolis, centrul cultului egiptean al soarelui, era o copie a obeliscului din centrul Babilonului, dacă nu obeliscul însusi. Există multe simbolistici oculte asociate acestui obelisc, în jurul căruia antica religie misterioasă din Babilon a fost ţesută, unul dintre acestea fiind o reprezentare simbolică a Turnului Babel.

Simbolul falic, și întregul Vatican, a fost ridicat pe același deal numit „loc de divinație” (Vaticinia) în Roma antică precatolică. Se spune că numele vine de la numele unui „zeu” păgân antic numit „Vaticanus” așezat pe sau sub acest deal, căruia profeții antici i se împărtășeau.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock