Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oamenii din epoca de piatră făceau operaţii cu anestezie?

438

oameni din epoca de piatraStrămoşii noştri din Epoca de Piatră erau mult mai avansaţi din punct de vedere medical decât se credea. Cercetătorii au descoperit că şi în urmă cu aproape 7.000 de ani se practicau intervenţii chirurgicale şi chiar aveau succes. Oamenii de ştiinţă afirma că în neoliticul timpuriu, medicii au folosit o piatră pentru a amputa antebraţul stâng al unui bărbat vârstnic, informează Daily Mail.

Şi mai impresionant este faptul că pacientul a fost anesteziat, iar intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat într-un mediu curat. Rana a fost apoi dezinfectată şi tratată foarte bine. Oamenii de ştiinţă au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat cu atenţie rămăşiţele pământeşti ale unui bărbat care a trăit, în urmă cu aproximativ şapte milenii, în regiunea numită astăzi Buthiers-Boulancourt şi situată la circa 65 de kilometri sud de Paris.

Aceste descoperiri indică faptul că în acea perioadă, nivelul de cunoştinţe al medicilor era incredibil de mare. De asemenea, cercetătorii spun că astfel de operaţii chirurgicale se efectuau în mai multe regiuni din Europa Epocii de Piatră. Ei au amintit de două descoperiri recente în Germania şi în Cehia.

“Se ştia că în Epoca de Piatră medicii efectuau trepanaţii, dar nu şi amputări de membre. Primii fermieri europeni erau capabili să execute acte chirurgicale sofisticate”, sunt de părere specialiştii.

Un purtător de cuvânt de la Institutul Naţional pentru Cercetare Arheologică Preventivă din Franţa a declarat că agricultorii au fost primii care au reuşit să efectueze intervenţii chirurgicale sofisticate.

Arheologii Cecile Buquet-Marcon şi Anaick Samzun împreună cu expertul în medicină legista Philippe Charlier, au analizat cu mare atenţie mormântul bărbatului din neolitic. Ei au ajuns la concluzia că pacientul era un om important, probabil un temut vânător. Asta pentru ca mormântul sau măsura doi metri, fiind mult mai mare decât cele în care erau îngropaţi oamenii obişnuiţi. De asemenea, lângă trupul neînsufleţit au fost lăsate un topor din şist, un instrument din cremene, cu vârful ascuţit şi rămăşiţele pământeşti ale unui animal tânăr.

Cea mai importantă descoperire este faptul că bărbatul nu avea antebraţul stâng. În mormânt nu au fost însă găsite oasele de la mâna operată. Cercatetorii spun că braţul bărbatului a fost amputat în urma unei intervenţii chirurgicale executate foarte precis.

Cecile Buquet-Marcon a declarat că este posibil ca pacientul să fi fost un luptător, care şi-a accidentat braţul într-o luptă cu un animal. “Operaţia a fost executată ca la carte, cu rigoarea de care dau dovadă astăzi chirurgii asistaţi de tehnologia modernă”, a spus ea. Se pare că pentru a efectua operaţia a fost folosit un bisturiu cioplit în piatră, iar pentru a-i alina durerea medicii au utilizat plante halucinogene. Alte plante, cel mai probabil salvie, au fost folosite pentru a curăţa rana.

“Examinarea macroscopica nu a indicat nicio infecţie în urma amputării antebraţului, ceea ce demonstrează că operaţia s-a desfăşurat în condiţii sterile” au mai spus oamenii de ştiinţă. Cercetările mai arăta că bărbatul a trecut cu bine de operaţie şi, mai mult decât atât, el a mai trăit luni, poate chiar ani, după operaţie. În ciuda invalidităţii sale, nu a fost exclus din trib; dimpotrivă, a fost înmormântat cu onoruri, ceea ce înseamnă că era vorba despre un membru de seamă al comunităţii.

Sursa: www.ziare.com

Orgoni Crystal