O carte din 1883 – „Ragnarok” – ne prezintă un posibil mare secret: a existat o civilizaţie avansată în trecutul omenirii, dar ea a fost distrusă de o cometă masivă prăbuşită pe Terra


„Ragnarok: The Age of Fire and Gravel”, adică „Ragnarok: epoca focului şi pietrei”, de Ignatius Donnelly, este continuarea lucrării sale din 1882 „Atlantis: The Antediluvian World”, adică „Atlantida: lumea antideluviană”. „Ragnarok”, publicat în 1883, aprofundează mai precis teoriile lui Donnelly despre evenimentele catastrofale care au dus la dispariția Atlantidei, făcând paralele între diverse mitologii și dovezi geologice.

Tema centrală a lui Ragnarok se învârte în jurul ideii că impactul unei comete a provocat distrugerea unei civilizații antice foarte avansate, asemănătoare cu legendara catastrofă a lui Ragnarok din mitologia nordică. Acesta este un concept cu care mulți ar trebui să fie familiarizați, deoarece este ecoul ideilor prezentate astăzi de susținătorii controversatei ipoteze a impactului din Dryasul Recent (Younger Dryas).

Donnelly împletește observații științifice (pentru acea vreme) și interpretări mitologice, propunând că acest eveniment cataclismic a distrus o cultură preistorică sofisticată, lăsând doar fragmente din cunoștințele lor încorporate în mituri și legende – povestea lui Platon despre Atlantida fiind una dintre acestea.

În timp ce ideile lui Donnelly erau noi în vremea lui, „Ragnarok” reflectă înțelegerea științifică a sfârșitului secolului al XIX-lea, iar multe dintre afirmațiile sale nu au suport empiric din standardele moderne. În ciuda naturii sale speculative, lucrarea rămâne semnificativă pentru influența sa asupra scriitorilor și cercetătorilor de mai târziu care au explorat teme similare, cum ar fi Immanuel Velikovsky și Graham Hancock.

Puteţi citi pe Internet, gratuit, cartea lui Donnelly„Ragnarok: The Age of Fire and Gravel” pe archive.org.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO