Motivul ascuns pentru care Elon Musk, cel mai bogat om din lume, îşi anunţă pe Twitter vinderea a 10% din acţiunile Tesla


Ca răspuns la cea mai recentă propunere de redistribuire a bogăției susținută de partidul socialist al Americii, cunoscut anterior drept Partidul Democrat, cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a spus că „se face mult caz în ultimul timp despre câștigurile nerealizate, ca fiind un mijloc de evitare a impozitelor”, și, astfel, el a creat un sondaj pe Twitter în care a întrebat dacă cei 62,5 milioane de urmăritori ai săi îl susțin să vândă 10% din acțiunile sale la compania Tesla.

Acțiunile de care Elon Musk vorbeşte valoarează aproximativ 21 de miliarde de dolari. Aceste acțiunile, care au crescut cu 74% în acest an (2021), s-au închis pe bursă vineri, 5 noiembrie 2021, la valoarea de 1.222,09 dolari, în apropierea maximului istoric.

După ce a pus întrebarea, câteva ore mai târziu, marea majoritate a respondenţilor a răspuns DA la întrebarea lui Musk. Oricum, acest aşa zis sondaj este din nou o cacialma a lui Musk; ar fi cel mai prost om de afaceri din lume, dacă ar lăsa decizia vinderii sau nu a unor acţiuni personale pe seama opiniei „cetăţenilor”. În acelaşi stil teatral, Musk scrie mai târziu pe Twitter: Rețineți, nu iau salariu în numerar sau în bonusuri de nicăieri. Am doar acţiuni, astfel încât singura modalitate prin care pot plăti impozite este să vând acţiuni”.

Care e scopul ascuns în spatele unor asemenea postări pe Twitter? Probabil că, făcându-şi public intenţia, Elon Musk încearcă să obţină un preţ cât mai mare în vinderea acestor acţiuni (în numele unei „cauze nobile” – să plătească şi el nişte taxe, ca tot omul de rând); dacă şi-ar fi vândut acţiunile incognito, investitorii de la bursă ar fi intrat în panică, iar valoarea acestora ar fi fost mult prea mică. Oare Elon Musk încearcă să scape de nişte acţiuni, pentru că are semnale că valoarea acestora se va prăbuşi în viitorul apropiat?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO