Mobilele vor fi încărcate cu ajutorul mişcărilor trupului!


cristal piezoelectricPare incredibil, dar chiar şi cea mai leneşă persoană din lume poate produce energie. Actul de a respira – mişcarea coastelor pentru a trage aer în piept şi a-l expira – poate genera multă energie. Şi dacă persoana cea leneşă s-ar ridica de pe canapea şi s-ar plimbă prin cameră, fiecare atingere a câlcâilor cu podeaua poate produce 70 de waţi de energie. Dar această energie ar putea fi pusă la treabă, încărcând un telefon celular, să spunem, sau folosind un senzor medical în interiorul corpului.

Michael C. McAlpine de la Universitatea din Princeton (SUA) şi colegii săi au nişte idei pentru a converti mişcările trupului în electricitate, informează cotidianul New York Times. Ei au construit cristale piezoelectrice care au materiale flexibile, biocompatibile, asemănătoare cauciucului.

Cristalele piezoelectrice produc curent electric ce au multe utilizări,  igniterul unui grătar cu gaz fiind una din aceste utilizări. Dar cristale şi mai eficiente de acest gen ce ar putea fi folosite pentru trupul uman sunt realizate la temperaturi înalte care ar distruge cele mai multe plastice sau cauciucuri.

Soluţia oferită de dr. McAlpine şi colegii săi este de a face cristale pe benzi înguste, pe un strat rigid de oxid de magneziu. Apoi, după ce substratul este îndepărtat de pe cristale, acestea din urmă sunt încorporate într-un polimer biocompatibil flexibil, denumit PDMS. Dr. McAlpine şi echipa sa au început să producă prototipuri, în care fire subţiri se găsesc în cristale, astfel încât electricitatea să poată fi „depozitată”. Cristalele sunt apoi acoperite cu încă un strat de PDMS pentru a fi protejate.

O primă aplicaţie a acestor cristale va fi realizată pe pantofi, astfel încât să se poată produce destul curent pentru a se încărca un music player sau un telefon mobil.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO