Miliardarul Elon Musk spune că va trimite oameni pe Lună încă din 2023. Din echipaj face parte un rapper, un dansator, un DJ, un YouTuber… Pare o glumă proastă!


Imagine: stocksnap.io (Commons Creative – free)

SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, plănuiește să trimită un echipaj uman în jurul Lunii cu noua sa navă spațială Starship începând din anul 2023. Măsurând 50 de metri lungime, cântărind 120 de tone și echipată cu șase motoare – trei fixe și trei mobile – Starship este o navă foarte ambițioasă.

Conceput pentru a transporta marfă și astronauți până pe Marte, această navă spațială de ultimă generație este o adevărată afacere și am putea vedea primii oameni să pună piciorul pe „planeta roșie” într-un viitor nu prea îndepărtat. Totuși, proiectul nu a fost lipsit de eșecuri.

Este poate surprinzător că Elon Musk intenționează să lanseze o misiune cu echipaj complet pentru a orbita Luna încă din 2023, chiar mai devreme decât misiunea Artemis II de la NASA. Cu o durată de 8 zile, misiunea își va duce echipajul la doar 200 km de suprafața lunară.

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care căuta încă din 2021 indivizi creativi pe care să îi ia cu el în misiune, a anunțat cine i se va alătura. Membrii echipei îi vor include pe rapperul Choi Seung hyun, pe dansatorul Yemi AD, pe DJ-ul Steve Aoki, pe fotograful Karim Iliya, pe YouTuber-ul Tim Dodd și pe actorul Dev Joshi.

„Sper că fiecare îşi va recunoaște responsabilitatea care vine odată cu părăsirea Pământului, călătoria către Lună și înapoi”, a spus Maezawa. „Vor câștiga mult din această experiență și sper că o vor folosi pentru a contribui la planetă şi la umanitate”.

Din fericire pentru pasagerii săi, Maezawa va acoperi și costul biletelor lor. Cu toate acestea, dacă misiunea va continua sau nu, rămâne sub semnul întrebării, Starship încă așteaptă aprobarea autorităților de reglementare din SUA pentru călătoriile orbitale.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): bbc.com


Lasă un comentariu