Inteligenţa Artificială a făcut peste 100.000 de simulări şi a aflat cine va câştiga Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia 2018


Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia a început deja de peste o săptămână şi au început speculaţiile despre cine va câştiga acest turneu final.

În momentul de față, echipa cea mai favorită pentru câștigarea campionatului Rusia 2018 este Brazilia, cu o cotă de pariuri de 4:1.

Cu toate acestea, o Inteligenţă Artificială, dezvoltată de cadre universitare de la trei universități din lume, au luat în calcul toate statisticile din turneele anterioare și au făcut peste 100.000 de simulări despre ceea ce se va întâmpla în competiția din acest an din Rusia, ajungând la concluzia că nu Brazilia este cea care va câştiga Mondialul de fotbal din 2018.

Echipa de oameni de știință – de la Technische Universitat Dortmund, Universitatea din Gent și de la Universitatea Tehnică din Munchen – folosind trei tehnici diferite de analiză a statisticii, a ajuns la concluzia că, în cele din urmă, fie Germania fie Spania vor câştiga cel mai probabil competiţia din Rusia.

După cum s-a raportat într-un document disponibil pe arXiv, echipa de cercetători a folosit mai multe modele matematice pentru pentru a ajunge la concluziile lor, spunând că metoda „arborilor aleatori” este abordarea cea mai eficientă.

Utilizându-se metoda „arborilor aleatori”, s-au încercat sute de mii de scenarii ale modului în care se putea juca Cupa Mondială. Analizându-se diferiți factori din cadrul algoritmului, specialiştii au fost capabili să identifice care variabile au fost cele mai importante. Astfel, ei au ajuns la concluzia că Spania are cele mai mari şanse de a câştiga Campionatul Mondial de Fotbal, cu 17,8% şanse, faţă de Germania, creditată cu 17,1% şanse.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): iflscience.com

 


Lasă un comentariu