Incredibil! Acest hotel imens din Barcelona, cu 600 de camere, a fost construit în 1888 în doar 53 de zile! Cum s-a reuşit aşa ceva!?


Priviţi imaginea din acest articol: este clădirea lui Hotel Internacional sau Gran Hotel Internacional – una dintre construcţiile ridicate pentru Expoziția Universală din 1888 de la Barcelona (Spania). Hotelul avea 5.000 de metri pătrați şi a fost construit într-un timp record de 53 de zile. A fost conceput ca o zonă temporară pentru a primi vizitatorii în expoziție și a fost demolat odată cu încheierea expoziţiei.

Expoziția Universală din 1888 a fost ţinută la Barcelona între 8 aprilie și 9 decembrie 1888, primind un total de 400.000 de vizitatori din întreaga lume. Prognoza sosirii unui număr mare de vizitatori si lipsa de cazări corespunzătoare în Barcelona, i-a determinat pe autorităţi să ia hotărârea să construiască un hotel „rapid”. El avea 5 etaje înălțime şi o capacitate de 2.000 de oaspeți, ce puteau fi primiţi în 600 de camere și 30 de apartamente pentru familii numeroase.

Construcția a început la mijlocul lunii decembrie 1887 și la 14 februarie 1888 clădirea fusese finalizată, deși finisajele interioare și decorarea au durat până la sfârșitul lunii martie 1888. La mijlocul lunii ianuarie s-a hotărât să se lucreze noaptea, folosindu-se 18 lumini electrice mari. Echipa de construcţii a fost formată formată din 650 de zidari și muncitori, 100 de dulgheri și 40 de tencuitori. Inaugurarea oficială a avut loc la 5 aprilie 1888, iar hotelul a fost deschis publicului pe 12 aprilie 1888.

Clădirea a avut o mare primire în rândul cetățenilor din Barcelona și o bună parte a sectorului intelectual, care a considerat-o o operă de artă reprezentativă pentru noua arhitectură. Cu toate acestea, a fost construită pentru a fi temporar. Hotelul a fost construit pe un teren cedat temporar de Portul Barcelona, care a făcut ca o structură permanentă să nu fie viabilă. În plus, clădirea nu avea fundație, întrucât era așezată pe o structură metalică realizată special pentru a oferi stabilitate. Nu în ultimul rând, materialele folosite în construcție au fost destinate pentru o durată limitată. Demolarea a inceput la 1 mai 1889, la putin peste un an de la inaugurare.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock