În misteriosul oraş antic Teotihuacan din Mexic se experimenta înalta tehnologie cu mii de ani în urmă! De către cine?


Nu departe de capitala Mexicului se află ruinele oraşului antic Teotihuacan, care nu se ştie de cine a fost construit. Arheologii datează începutul dezvoltării aşezării orăşeneşti în jurul anului 500 î. Hr. Se estimează că în perioada de înflorire acolo ar fi trăit vreo 200.000 de oameni, având o suprafaţă de 25 kilometri pătraţi. În oraş există un drum lung de patru kilometri, larg de 40-45 metri de-a lungul căruia este construit oraşul. Este numit „strada Morţilor”, orientarea lui principală este 15°30′ la est de nordul astronomic.

Foarte interesant e faptul că la Teotihuacan s-a descoperit o încăpere secretă, în care erau depozitate straturi de mică. Interesant… cine a depozitat aici aceste materiale, în timpuri necunoscute? Mica posedă nişte caracteristici ce au deschis tehnicii moderne nişte posibilităţi de utilizare foarte speciale. Este elastică, izolează temperaturi de până la 800 grade Celsius şi nu este distrusă de deviaţiile bruşte de temperatură. Totuşi, cea mai extraordinară calitate este aceea de izolator electric.

În Mexic, mica este destul de rară. Definită chimic drept hidrosilicat de potasiu şi aluminiu, se găseşte mai ales în apropierea granitului, este găsit în filoane şi exploatat. Cele mai mari depozite s-au descoperit în Madagascar, India, sudul Africii, precum şi în Brazilia şi SUA. Se poate ca de acolo să fi fost exportat în Teotihuacan.

Ce se întâmpla acolo în timpurile preistorice? Oare în acel loc se experimenta înalta tehnologie, se produceau temperaturi de sute, sau chiar mii de grade?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO