Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În Franţa s-a descoperit un manuscris misterios şi codat de-al lui Leonardo da Vinci

141

blankPe 6 decembrie 2010 în biblioteca publică din Nantes (Franţa) a fost găsit un manuscris codat de-al lui Leonardo da Vinci, anunţă site-ul BBC.  Documentul a fost descoperit după ce un jurnalist a venit să se documenteze la bibliotecă pentru scrierea unei cărţi bibliografice despre marele savant renascentist.

Se pare că manuscrisul a făcut parte din bogata colecţie de manuscrise donată bibliotecii în anul 1872 de către colecţionarul Pierre-Antoine Labouchere şi, după aceea, a fost uitat în depozitul bibliotecii.

Textul din ineditul manuscris este scris de la dreapta spre stânga, cu ajutorul oglinzii (procedeu inventat de Leonardo) şi aşteaptă încă să fie decodat. “Cel mai probabil, manuscrisul a fost scris în italiana secolului XV, precum şi în alte limbi”, a declarat Agnes Marcetteau, directorul bibliotecii din Nantes.

Leonardo da Vinci (1452-1519) a fost cel mai important om al Renaşterii, pictor celebru (Mona Lisa), sculptor desăvârşit, inventator pe măsură (elicopterul, paraşuta etc.). Să sperăm că în curând se va decoda şi acest manuscris al maestrului italian.

Orgoni Crystal