Grecul Epimenide din Cnossos din sec. al VI-lea î.Hr. a fost dus pe o planetă extraterestră, unde a stat 57 de ani? Se spune că trăit 3 secole…


Epimenide din Cnossos a fost un profet, filozof și poet din secolul VI sau VII Î.Hr. Epimenide, care era cretan, a scris într-un poem al său următoarele: „Cretanii, întotdeauna mincinoși, fiare ale răului, burtoși leneși”.

Epimenide, pe când era un copil, a fost trimis să caute o oaie rătăcită. Căldura fiind foarte mare, s-a adăpostit într-o peşteră unde a dormit 57 ani. Somnul său se poate explica prin aceea că a fost dus pe o altă planetă, unde a dobândit cunoştinţe pe care le-a împărtăşit la întoarcere, când a constatat că toate rudele şi cunoştinţele fie că au murit, o parte, fie că sunt foarte bătrâne.

Epimenides din Cnossos a devenit un poet şi celebru profet. În anul 506 î.Hr. a fost chemat de Solon să scape Atena de o molimă. Ceea ce a şi făcut. A devenit foarte vestit, fiind venerat ca un zeu. Se spune că ar fi trăit 300 ani! De fapt, ce om era acesta?

Potrivit unei alte legende, el a fost luat prizonier într-un război între spartani și cnosieni și ucis de răpitorii săi, pentru că a refuzat să profețească favorabil pentru ei. Pausanias relatează că atunci când Epimenide a murit, s-a descoperit că pielea lui era tatuată. Acest lucru a fost considerat ciudat, deoarece grecii au rezervat tatuajul pentru sclavi. Unii savanți au văzut acest lucru ca o dovadă că Epimenide a fost moștenitorul șamanice religiilor din Asia Centrală, deoarece tatuajul este adesea asociat cu inițierea șamanică. Pielea lui Epimenide a fost păstrată la curțile eforilor din Sparta, probabil ca purtând noroc.


Lasă un comentariu