„Fiii Soarelui” – o ciudată populaţie de indieni albi giganţi din junglele din America, ce pare că vine din altă lume


Cercetările din selva amazoniană, cât şi cele din jungla guatemaleză şi braziliană au pus în evidenţă existenţa unor indieni albi cunoscuţi de către populaţiile locale sub numele de „fiii Soarelui”, indieni destul de ciudaţi dacă ne gândim numai la faptul că ei prezintă caracteristici fizice absolut diferite de populaţiile mezo şi sudamericane care trăiesc pe aceste meleaguri. Au fost observate şi înregistrate mai multe triburi, din care, în ultima vreme, graţie acţiunii „binevoitoare” a bisericii în colaborare cu S.I.P., Societatea pentru Protecţia Indienilor, nu mai există decât triburile acurinos şi pixuma, care totalizează astăzi cu indulgenţă câteva sute de indivizi.

Înălţimea acestor indieni depăşeşte frecvent 2,20 metri, iar albeaţa perfectă a pielii, părul blond-roşcat, conformaţia corporală şi structura psihică este atât de diferită de a populaţiilor indiene care trăiesc în prezent pe aceste teritorii (pieile roşii), încât literatura de „specialitate” a încetat demult să mai studieze fenomenul, considerând aceste triburi „accidente biologice”, mutante întâmplătoare, copii ai emigranţilor albi răpiţi de către indieni, exploratori rătăciţi în selva şi sălbăticiţi, etc.

Absolut ieşită din comun este structura psihică a acestor „indieni” care nu cunosc frica, luptă pentru supravieţuire şi dau dovadă de o demnitate care ar face cinste oricărei nobile familii. Nu pun preţ pe haine sau podoabe, singurul bun pe care îl preţuiesc este libertatea. Femeile luptă alături de bărbaţi şi, puşi în situaţii limită, „indienii” dau dovadă de o stabilitate psihică, de o mândrie şi lipsă de frică ce pare şi este de-a dreptul bizară pentru mentalitatea noastră curentă, dar mai ales pentru „spiritul de conservare” care de cele mai multe ori caracterizează omul zilelor noastre.

În toate situaţiile, moartea este acceptată cu seninătate, ca un proces absolut normal, aceasta fiind emanaţia nu a unor idei religioase, ci datorită unor convingeri interioare şi unei structuri psihice de o cu totul altă calitate decât cea de care dispun copiii civilizaţiei moderne.


Lasă un comentariu