Farsa extratereştrilor de pe Lună


Credinţa că pe Lună există fiinţe inteligente s-a consolidat în aşa fel, încât în secolul al XIX-lea, cotidianul american „The New York Sun” şi-a permis să lanseze o farsă de mari proporţii.

Ziarul avea printre redactori pe scriitorul englez Richard Adams Locke, care publicase mai multe povestiri SF pe tema existenţei vieţii în Univers. Cum tocmai plecase la Capetown o expediţie ştiinţifică avându-l în frunte pe astronomul John Herschel, pentru a cerceta bolta cerească australă cu ajutorul unui mare telescop, cu ajutorul căruia se făcuse mare vâlvă, Locke a inventat o poveste cu iz de reportaj de la faţa locului, relatând „ce vedea prin telescop astronomul Herschel.”

Primul episod a apărut la 25 august 1835. Următoarele episoade, descriind viaţa (plante, animale şi vietăţi inteligente asemănătoare omului, dar cu aripi), au stârnit un interes atât de puternic, încât nici darea în vileag a farsei nu a izbuncnit să atingă vâlva. Dimpotrivă, s-a considerat că încetarea apariţiei a fost determinată de intervenţia autorităţilor, interesate în a ascunde adevărul.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO