Site de secrete, stiinta si metafizica

Facebook şi Instagram au căzut temporar la nivel global. Îşi actualizează Facebook-ul, în secret, “spybots”-ii?

1

Milioane de utilizatori Facebook și Instagram au fost forțați să își verse frustrările lor pe Twitter, astăzi, 13 martie 2019, după ce rețelele de social media au înregistrat o cădere inexplicabilă în SUA și Europa (inclusiv în România).

Timp de aproximativ o oră, utilizatorii din SUA și Canada, din Chile și Italia, au raportat că nu au putut să se logheze sau să posteze pe Facebook, potrivit lui DownDetector. Mai mult de o oră după ce utilizatorii au început să se confrunte cu probleme, un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat că unii oameni “întâmpină probleme în prezent în accesarea aplicaţiilor Facebook”. Purtătorul de cuvânt nu a dat o explicație pentru întreruperea globală.

Hashtag-ul #FacebookDown a început să se concentreze spre Twitter, pe măsură ce utilizatorii frustraţi au devenit furioşi pentru accesul limitat la conturile lor de Facebook.

Aplicaţia Instagram, care este deținută de Facebook, a suferit întreruperi majore similare inexplicabile în luna ianuarie a acestui an (2019), dar şi în noiembrie și octombrie anul trecut (2018). Ca de obicei, utilizatorii s-au adunat la “vechiul” Twitter de încredere pentru a-și ocupa timpul până când lumea va fi restaurată în “ordinea sa naturală”.

Foarte interesant e faptul că unii utilizatori consideră că aceste întreruperi nu sunt chiar întâmplătoare, ele făcând parte din planul secret al Facebook de a-şi actualiza “spybots”-ii. “Spybot”-ul este o aplicaţie software care derulează sarcini automate pe Internet şi care captează pe ascuns date de marketing (prin analiza site-urilor pe care le vizitează utilizatorul, de exemplu de modă, pantofi, cluburi de tenis, ș.a.m.d.) și le folosesc apoi pentru a transmite utilizatorului reclame corespunzătoare, dar nesolicitate.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie