EXCLUSIV! De ce se inundă unul dintre cele mai vechi oraşe ale lumii, Hasankeyf din Turcia? O ipoteză conspiraţionistă tulburătoare…

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: Omer Unlu / flickr.com (Commons Creative – free)

În zilele acestea, în lumea arheologică este un adevărat scandal. Iar de aici s-a născut o incredibilă teorie a conspiraţiei. Dar, despre ce ar fi vorba mai exact?

Aşa cum aflăm de pe o ştire de pe news.ro, oraşul Hasankeyf, situat în sud-estul Turciei, este ameninţat de construcţia unui baraj hidraulic gigant. Problema este că oraşul Hasankeyf este una dintre cele mai vechi aşezări locuite continuu de pe Pământ, datând de acum 12.000 de ani şi care deţine sute de peşteri, biserici şi morminte.

Lucrările de construcţie la baraj şi la hidrocentrală au început în 2006, dar se pare că Hasankeyf va fi distrus curând. Şi asta pentru că proiectul prevede inundarea a 199 de aşezări din zonă, sute de peşteri făcute de om şi sute de situri istorice şi religioase.

Ei…şi acum apare şi teoria conspiraţiei de care vorbeam la începutul articolului. Conform unui blogger conspiraţionist american, care pretinde că are informaţii din zona „intelligence”-ului, autorităţile turce nu sunt cu adevărat interesate de construcţia barajului (care este o acoperire), ci de a face excavaţii masive ascunse sub oraşul Hasankeyf, pentru că aici s-ar ascunde o bază secretă antică, ce ar conţine informaţii uluitoare despre istoria omenirii. Mai multe informaţii nu au fost furnizate.

Deşi pare incredibilă ipoteza, nu ar şi imposibilă. Nu ar prima oară când autorităţile lumii ascund lucruri faţă de restul populaţiei; în general nu se doreşte a se cunoaşte istoria adevărată a omenirii. În plus, a nu se uita că Turcia este un teritoriu important unde se găsesc vestigii importante despre vechile civilizaţii ale lumii.


  •  
  •  
  •  
  •  

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page