Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

„Domnul Mănâncă Tot”, omul care a consumat în viaţa sa peste 9 tone de metal! Zilnic, mânca 1 kg de fier!


domnul metalPoate că cel mai faimos om mâncător de metale din întreaga istorie a fost Michel Lotito, cunoscut sub numele de „Monsieur Mangetout”, adică „Domnul Mănâncă Tot”. El a murit în iunie 2007 la vârsta de 57 de ani, dar, în timpul vieţii sale, domnul Lotito a mâncat absolut tot, de la becuri, biciclete, până la un avion Cesna 150. Pe parcursul anilor în care a trăit, se estimează că „Domnul Mănâncă Tot” a consumat numai puţin de 9 tone de metal! Incredibil!

Şi să nu credeţi că a făcut asta din plăcere, din amuzament sau pentru a deveni celebru. Nu. Francezul mâncător de metale suferea de Pica, o afecţiune care cauzează consumul de gunoi, sticlă, metale, clei, hârtie etc, adică tot ce reprezintă non-alimente. Cauzele specifice ale lui Pica sunt necunoscute. Unii cercetători cred că Pica este cauzată de un mineral sau de o altă deficienţă privind dieta; alţii cred că Pica este răspunsul la stres. Deşi nu există dovezi care să explice această afecţiune, totuşi un lucru e clar: Pica este un risc de sănătate şi trebuie tratat ca atare; altfel, boala poate avea consecinţe fatale.

Domnul Lotito avea atât stomacul cât şi intestinele foarte largi, acest lucru permiţând obiectelor metalice ascuţite să treacă prin sistemul său digestiv, fără a produce vreo daună. El rupea obiectele metalice în bucăţi mai mici şi le consuma cu multă apă. În medie, el mânca aproximativ 1 kg de metal pe zi! De asemenea, el consuma şi ulei mineral, pentru a ajuta metalele să alunece mai bine prin intestinele sale.

Aşa cum spunea, din păcate, omul-metal a murit în 2007. Nu cunosc cauza exactă a morţii… o fi oare consecinţa tonelor de metale digerate?


Lasă un comentariu