Documente secrete CIA despre asasinii magiei negre ai KGB-ului. Au creat ruşii arme psihotronice ce puteau produce atacuri de cord de la distanţă?


Cercetătoarea şi ziarista Emma Best a obţinut accesul la documente secrete CIA, care vorbesc despre cercetările sovietice în magia neagră şi în „maşinile psihotronice”, aşa cum putem citi pe Twitter. Asta arată încă o dată că serviciile secrete ale lumii au fost şi sunt interesate de fenomenele paranormale din motive serioase, ele nefiind niciodată luate în râs (aşa cum observ că o fac unii internauţi auto-suficienţi).

Astfel, într-un raport CIA secret din 1977, dar declasificat (poate fi citit AICI), şi intitulat „Parapsihologia sovietică şi est-europeană” putem afla următoarele:

„În jurul anului 1969, sovieticii au înființat un grup oficial în programul lor ascuns dedicat colectării informațiilor despre magia neagră. Acest grup, condus de D.G. Mirza, a avut parte de propriul laborator secret la Moscova și i s-a atribuit sarcinile de identificare, localizare și evaluare a capacităților vrăjitorilor, vrăjitoarelor și incantațiilor utilizate de astfel de persoane. Este puțin probabil ca această cale de investigare să fi produs sisteme paranormale aplicate, însă de datele colectate ar fi putut beneficia alte domenii de cercetare, şi s-ar fi putut îmbunătăți tehnicile pentru antrenarea subiecților sau pentru cultivarea abilităţilor paranormale”.

În cartea lui Jim Schnabel din 1997, „Remote Viewers: The Secret History of the Psychic Spies of America” (adică „Vederea la distanţă: Istoria secretă a spionilor psihici ai Americii”), carte ce poate fi găsită pe Amazon, ni se oferă mai multe detalii faţă de raportul CIA:

„Conform rapoartelor serviciilor de informații, KGB și GRU (serviciile secrete militare sovietice) au cercetat întinderile estice mistice ale Uniunii Sovietice, pentru a-i găsi pe cei mai buni șamani siberieni, preoți tibetani, maeștri chi gong mongoli. În cadrul Departamentului special nr. 8 din Siberia, șamanii au încercat să-și folosească puterile psihice pentru a-i face pe oameni să cadă de pe stradă sau pentru a ucide animale mici. Un parapsiholog emigrat, o femeie pe nume Larissa Vilenskaia, a spus că în laboratorul lui I. M. Kogan i s-a arătat odată un film al unui maestru, care asculta un politician străin la radio și încerca să îi trimită particule psihice malefice.

La Institutul pentru Probleme privind Transmisia Informațiilor (IPPI), s-a spus că un grup de tibetani a reușit să spargă un craniu uman, la câțiva metri distanță, doar concentrându-se asupra lui. Tot la IPPI, și la un laborator din Kazahstan, șamanii au luat păpuși madryushka, linguri de lemn sculptate manual, modele de suveniruri Sputnik – și asupra cărora le-au fost trimise energii psi malefice. Aceste lucruri păreau ca și cum ar fi fost impregnate cu un fel de material radioactiv; darurile au fost oferite unor vizitatori străini, care au avut parte ulterior de nevralgii, depresii şi chiar disfuncții nervoase. Era vorba de magie neagră, învelită în particulele şi radiațiile psi de transmisie și recepție”.

Tot în aceeaşi carte a lui Schnabel se vorbeşte despre „generatoare psihotronice” inventate de către ruşi:

„La mijlocul anilor ’70, CIA începuse să primească diverse rapoarte despre „generatoarele psihotronice”. Astfel, se spunea că exista un dispozitiv care putea provoca accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord. Un alt dispozitiv putea da oamenilor o senzație de anxietate sau o stare de dezorientare. Sau îi putea face oameni agresivi sau nebuni. Unele rapoarte l-au creditat pe cercetătorul rus Viktor Inyushin cu dezvoltarea acestei tehnologii. Alții l-au citat pe un inginer ceh pe nume Robert Pavlita. Un emigrant pe nume Nikolai Koklov, aparent fost ofițer KGB, a susținut că astfel de generatoare au fost utilizate împotriva anumitor comunități selectate din America de Nord”.