Descoperire remarcabilă a telescopului spaţial James Webb: o exoplanetă, la 200 de ani-lumină distanţă, în care plouă non-stop cu nisip!


O exoplanetă misterioasă, cunoscută sub numele de Wasp-107b, a fost recent dezvăluită de telescopul spațial James Webb. Situată la 200 de ani-lumină distanță, în constelația Fecioarei, această lume extrasolară remarcabilă este enormă – aproape la fel de mare ca Jupiter – dar cu o masă mai asemănătoare cu cea a lui Neptun.

Ea a fost descoperită inițial în 2017, dar acum, datorită telescopului James Webb, a fost posibil să se dezvăluie faptul că Wasp-107b este o lume ciudată, exotică, cu temperaturi arzătoare și nori de nisip.

În mod bizar, se crede că și acest nisip cade din cer ca şi ploaie, înainte de a se transforma din nou în vapori, ca parte a unui ciclu meteorologic, spre deosebire de orice s-a văzut pe orice altă planetă. Prezența vaporilor de apă și a dioxidului de sulf în atmosfera sa i-ar conferi lui Wasp-107b mirosul distinct de chibrituri arse, atmosfera sa învârtindu-se din cauza vânturilor puternice.

Ce bizarerii are ascunse Universul nostru!


Lasă un comentariu