Descoperire remarcabilă a telescopului spaţial James Webb: o exoplanetă, la 200 de ani-lumină distanţă, în care plouă non-stop cu nisip!


O exoplanetă misterioasă, cunoscută sub numele de Wasp-107b, a fost recent dezvăluită de telescopul spațial James Webb. Situată la 200 de ani-lumină distanță, în constelația Fecioarei, această lume extrasolară remarcabilă este enormă – aproape la fel de mare ca Jupiter – dar cu o masă mai asemănătoare cu cea a lui Neptun.

Ea a fost descoperită inițial în 2017, dar acum, datorită telescopului James Webb, a fost posibil să se dezvăluie faptul că Wasp-107b este o lume ciudată, exotică, cu temperaturi arzătoare și nori de nisip.

În mod bizar, se crede că și acest nisip cade din cer ca şi ploaie, înainte de a se transforma din nou în vapori, ca parte a unui ciclu meteorologic, spre deosebire de orice s-a văzut pe orice altă planetă. Prezența vaporilor de apă și a dioxidului de sulf în atmosfera sa i-ar conferi lui Wasp-107b mirosul distinct de chibrituri arse, atmosfera sa învârtindu-se din cauza vânturilor puternice.

Ce bizarerii are ascunse Universul nostru!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO