De ce naiba China construieşte mari oraşe-fantomă, în care nu locuieşte nimeni? Se pregăteşte pentru era post-apocaliptică?


De ce China construieşte „oraşe-fantome” mari şi bine proiectate, în care nu locuieşte niciun om? De exemplu, într-un articol din iunie 2012, BBC relatează despre construcţia de către chinezi a unui nou oraş în Africa, în afara Luandei (capitala statului Angola). Oraşul, pe nume Nova Cidade de Kilamba, a fost proiectat pentru a găzdui o jumătate de milion de oameni, fiind format din peste 750 de blocuri (înalte de 8 etaje), 12 şcoli şi din mai mult de 100 de magazine. Compania care a construit acest oraş se numeşte China International Trust and Investment Corporation, este deţinută de către statul chinez şi a investit în acest oraş circa 3,5 miliarde de dolari. Fostul corespondent BBC în Angola, Louise Redvers, a descoperit că clădirile oraşului sunt complet goale. Atunci, de ce naiba a mai fost construit?

Site-ul wnd.com a relatat anul trecut (în iunie 2011) că guvernul chinez a construit mai multe oraşe-fantomă, alcătuite din zgârâie-nori, clădiri guvernamentale, locuinţe şi magazine, toate conectate între ele de o reţea impresionantă de şosele moderne, în locaţiile cele mai inospitaliere ale Chinei. Iar toate aceste oraşe sunt…atenţie, vă rog! NELOCUITE!

Unii analişti cred că China construieşte aceste oraşe-fantome doar pentru ca statul chinez să-şi poată plasa banii în investiţii şi astfel, pentru a raporta creşterea imensă a PIB-ului chinez, în jurul valorii de 8% pe an. Dacă ar sta aşa, nu m-aş supăra să vină chinezii să-şi investească banii şi pentru a ne construi şi nouă nişte autostrăzi (nu fantomă), ci circulante. Dar eu cred că e mai mult decât atât. Marea majoritate a oraşelor-fantomă sunt situate strategic în zone subdezvoltate, în apropierea resurselor naturale. Astfel că aceste oraşe-fantomă par a face parte dintr-un plan autoritar post-apocaliptic. Cine ştie ce ne aşteaptă în perioada următoare…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock