„Cenote Angelita” – un fabulos râu submarin „secret”, aflat pe fundul Golfului Mexic


Localizat în Peninsula Yucatan din Mexic, există un râu submarin secret, denumit „Cenote Angelita”, adică „Mic înger” în limba spaniolă. Aflat la 30 de metri adâncime sub nivelul mării, acest râu este mărginit de copaci, ce creează un peisaj aproape ireal. Însă, el nu trebuie experimentat decât de scafandrii avansați.

„Cenote Angelita” s-a format prin prăbuşirea unei roci, care a creat o groapă de 60 de metri adâncime, şi care conţine apă dulce şi apă sărată. Înainte de a ajunge la râul submarin, trebuie să se treacă printr-un fel de ceaţă, ce este de fapt un strat gros de sulfură de hidrogen, de aproximativ 2 metri grosime, care este cauzat de ciocnirea dintre apa dulce din vârful gropii și apa sărată care umple jumătatea inferioară. Compusul chimic este adesea creat atunci când degradarea bacteriană a materiei organice are loc când nu există oxigen în jur.

În acest articol, puteţi observa imagini surprinse sub mare de către scafandrul și fotograful Anatoli Beloşin, şi în care se poate observa minunăţia acestui râu submarin.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock