Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ce este vrăjitoria? Puterea sufletelor tari asupra celor slabe

96

vrajitoare70Leonora Galigai a fost soţia celebrului mareşal francez d’Ancre Concino Concini, ucis în 1617. A fost considerată vrăjitoare. S-a spus că prin vrăjile ei a fermecat-o pe regina Franţei. Mai ales atunci când s-au găsit la ea trei cărţi de magie, trei suluri de catifea, cu ajutorul cărora domina spiritele oamenilor mari, amulete pe care şi le lega la gât, talismane cu mielul sfânt şi o scrisoare pe care Leonora o adresase vrăjitoarei Isabelie.

La proces s-a dovedit că mareşalul şi soţia lui, când făceau vrăji, se serveau de figuri de ceară, pe care le păstrau în sicrie, că aveau legături cu magicieni, astrologi şi vrăjitori şi mai cu seamă cu Cosmo Rugieri, un italian foarte priceput în asemenea lucruri, că aduceau călugări de la Nancy ca să sacrifice cocoşi şi la asemenea ceremonii Leonora Galigai nu mânca decât creste de cocoş şi rinichi de berbec, pe care mai întâi călugării le binecuvântau.

Pe baza propriilor ei mărturisiri, a fost decapitată şi arsă în 1617. La proces, judecătorul Courtin a întrebat-o prin ce metode a vrăjit-o pe regină. Ea a răspuns plină de mândrie: “Vrăjitoria mea a constat în puterea pe care sufletele tari o au asupra celor slabe”.

Orgoni Crystal