Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Bob Petrella, omul cu o memorie asemenea unui hard-disk

95

bob petrellaMintea umană, deşi poate memora o serie de date, nu poate totuşi să memoreze absolut orice. Despre multe lucruri (lucruri banale) care se întâmplă în viaţa unui om, mintea poate uita. Dar nu acelaşi lucru se poate spune despre Bob Petrella, un producător al postului de televiziune “Tennis Channel” din Los Angeles. El îşi poate aminti toate numerele din telefonul său, dar abilitatea de a-şi aminti evenimente sportive este de-a dreptul remarcabile.

Oferiţi-i o dată, de exemplu, 30 martie 1981, şi el atunci va spune că atunci, nu doar Ronald Reagan (preşedintele SUA de atunci) a avut parte de o tentativă de asasinat, dar şi că echipa Indiana a învins North Carolina în campionatul american NCAA. Impresionant, dar când vine vorba de echipa sa favorită, Pittsburgh Steelers, el îţi va spune nu numai datele jocurilor, dar şi scorul final al fiecărui joc.

Patrella îşi poate aminti la perfecţie toate aniversările sale de naştere (cu excepţia a două) de când a împlinit vârsta de 5 ani. Îşi poate aminti exact toate întâmplările de care a avut parte la şcoală. El mai spune: “Îmi amintesc toate codurile mele ATM. Îmi amintesc numerele de telefon ale oamenilor. Mi-am pierdut telefonul pe 24 septembrie 2006. Mulţi oameni, atunci când îşi pierd telefonul, intră în panică, pentru că nu-şi aminti toate numerele. Nu e şi cazul meu.”

Cine n-ar vrea să aibă o asemenea memorie de elefant!

Orgoni Crystal