Site de secrete, stiinta si metafizica

Acum 50 de ani, serviciile secrete americane se temeau de invazia extratereştrilor

0 12

Mai multe dosare declasificate recent ale CIA dezvăluie faptul că pentru agenţii secreţi posibilitatea (deşi redusă) a unei invazii a extratereştrilor era mai înspăimântătoare decât un atac nuclear sovietic.  Mai mult decât atât, documentele CIA arata că, deşi de zeci de ani nu s-a recunoscut public interesul autorităţilor faţă de OZN-uri, în realitate au existat numeroase conflicte între agenţiile americane care implicau personaje de prim rang din Guvernul SUA.

De 50 de ani, subiectul OZN-urilor, precum şi tehnicile războaielor psihologice nu numai că au trezit interesul elitelor americane, dar au implicat cele mai strălucite minţi ale ştiinţei şi tehnologiei. O investigaţie a cotidianului Herald Tribune a arătat că în anii ’50, din dosarele CIA se vede clar că autorităţile guvernamentale şi militare au arătat un interes major în ceea ce priveşte problema OZN-urilor.
Fenomenul, atât de preferat de lumea cinematografica (unde au fost prezentate toate evenimentele posibile, de la controlul minţii şi până la călătoriile interspaţiale), a fost reflectat şi în “fixaţiile” CIA. Se pare că specialişti de marcă ai serviciilor secrete ale SUA au experimentat, încă din 1953, călătorii “imaginare” cu ajutorul diverselor substanţe halucinogene, pentru a înţelege mai bine procesele mentale influenţate de diverse stupefiante, iar alţi agenţi strângeau orice dovadă apărută oriunde în lume despre extratereştri.
Ce este interesant e că, dacă în anii ’50 subiectul civilizaţiilor extraterestre era la modă, ulterior nimeni nu a mai vorbit despre asta.

Una dintre explicaţii ar fi că nu se dorea sub nici o formă aflarea faptului că agenţii federali şi Guvernul SUA investighează problema OZN-urilor. Însă atunci când se refereau la “Obiectele Zburătoare Neidentificate”, autorităţile vorbeau de orice avea legătură cu acestea, de la “farfuriile zburătoare văzute deasupra minelor de uraniu din Congo” şi până la “farfuriile zburătoare ale naziştilor”.

Când New York Times a publicat în 1979 că CIA face cercetări intense asupra OZN-urilor, se spune că directorul serviciilor secrete de atunci, Stansfield Turner a fost foarte supărat şi că şi-ar fi întrebat retoric angajaţii dacă aceste “scorneli” sunt adevărate. Răspunsul evident că era pozitiv, cercetările începând chiar din anii ’40. Însă nici până în ziua de astăzi nu se ştie exact ce, cum, cine şi de ce a declanşat aceste investigaţii. Lipsa de informaţii clare a lăsat loc la nenumărate teorii ale conspiraţiei, a relatat la un moment dat şi cotidianul The Sydney Morning Herald.

Şi cotidianul rus Pravda a publicat recent un articol în care a publicat “cinci motive pentru care guvernele ţin secretă problema OZN-urilor”. Stanton Friedman, un fizician care a lucrat pentru companii gigant că Westinghouse şi General Electric, şi-a dedicat aproape toată viaţa studierii controverselor legate de problema extratereştrilor. După ce a studiat mii de dosare şi mărturii din întreaga lume, Friedman a ajuns la concluzia că farfuriile zburătoare există demult şi că au existat numeroşi martori care pot certifica aceste lucruri, deşi autorităţile din întreaga lume au evitat să vorbească despre acest subiect.

Acelaşi Friedman a declarat că există cel puţin cinci motive întemeiate care sprijină teoria “muşamalizării” acestui scandal pe care îl numeşte “cosmic Watergate”: în primul rând, autorităţile doresc întâi să descopere cum funcţionează aceste mecanisme extraterestre. În al doilea rând, niciun stat nu doreşte ca alte ţări să descopere că ar deţine date despre civilizaţiile extraterestre. Un al treilea motiv ar fi că dacă o serie de personalităţi ar dezvălui că OZN-urile există, sau că sunt dovezi care să sprijine aceste teorii, societatea ar suferi transformări majore, iar reacţiile publicului nu ar mai putea fi controlate. Friedman notează şi problemele create de religie care ar intră astfel în contradicţie cu noile descoperiri, mai ales că majoritatea teoriilor susţin că Terra este singura planetă pe care există viaţă. Nu în ultimul rând, o confirmare oficială, publică, ar duce la un posibil haos economic, şi din aceste cauze, autorităţile mondiale prefera să nege şi acum această problemă atât de controversată.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie