Această sculptură uimitoare, unică în lume, pare să fi fost realizată de un artist „extraterestru”


Francesco Queirolo (1704-1762) pare a fi o fiinţă umană din altă lume, care a trăit în secolul al XVIII-lea. De ce? Pentru că a realizat o lucrare artistică (sculptură) ce pare a fi „extraterestră”. Capodopera pe care o vedeţi în acest articol a fost sculptată într-un singur bloc de marmură (inclusiv plasa ei) şi se află situată în prezent în Capela Sanservero (Napoli / Italia).

Această minune a lui Francesco Queirolo nu are precedent în istoria artei. Nu există nimic asemănător nici în arta antică, nici în cea modernă care să aibă acel nivel de detaliu, acea virtuozitate, acea demonstrație de pricepere cu dalta.

În această sculptură, vedem un om care a fost eliberat de păcat (reprezentat de acea plasă) datorita Intelectului, încarnat într-un spirit înaripat, cu o mică flacără pe frunte. Îngerul arată globul de la picioarele lui, simbol al pasiunilor lumești. O sculptură încărcată cu mare simbolism legat de masonerie.

În „Istoria dello Studio di Napoli”, Giangiuseppe Origlia definește această statuie drept „ultimul și cel mai dificil test la care poate aspira sculptura în marmură”. Desigur, acel nivel de virtuozitate i-a lăsat cu gura deschisă pe cei care trec pe lângă această capelă uimitoare. Se pare că artistul a petrecut ani de zile sculptând personal marmura cu piatră ponce, pentru că niciunul dintre asistenții săi nu îndrăznea să atingă acea plasă. Se pare că artistul a trăit un coșmar temându-se că acesta se va sparge în bucăți în mâinile lui…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock