Un videoclip şocant, arată mii de vite fără suflare, întinse pe pământ… De ce mor brusc şi misterios atât de multe vite în SUA?


Recent, un videoclip a devenit viral pe rețelele de socializare, arătând sute, dacă nu mii, de vite moarte, întinse pe pământ. Aproximativ 10.000 de vite au murit în Statele Unite din motive necunoscute într-un timp foarte scurt, practic în doar câteva zile.

În statul Kansas (SUA), există în ultima perioadă o căldură anormală de 40° C, iar această căldură pare să fie principala cauză pentru moartea animalelor. Totuși, nu totul este atât de simplu; în unele state din centrul și sudul Statelor Unite s-au înregistrat temperaturi ridicate de mai bine de un an, dar acolo nu s-a văzut încă o pierdere atât de uriașă de vite. Departamentul de Sănătate și Mediu din Kansas a confirmat oficial moartea a doar 2.000 de vite până acum, potrivit Reuters, adăugând că acest lucru se datorează temperaturii și umidității ridicate.

Între timp, pe Twitter s-a postat o ştire că peste 3.000 de vite au murit brusc la o fermă din sud-vestul Kansasului weekend-ul trecut și că se înregistrează cazuri similare în toată SUA. Unul dintre locuitori, Trucker Travis, spune că nu crede autoritățile, deoarece nu a mai văzută niciodată o asemenea căldură care să ucidă atât de multe vite.

În plus, fermele au întotdeauna apă curentă, iar unii fermieri chiar își adăpă în mod curent vitele, pentru a nu se deshidrata. Deci, nu se știe cum ar fi murit atâtea vite din cauza căldurii, decât dacă n-ar fi fost neglijența cuiva.

Un utilizator Twitter ,cu porecla „Crypto-Liz Taylor” scrie lucruri similare: „Trăiesc în Arizona, chiar în mijlocul deșertului și nu am văzut niciodată vaci murind așa. Nu am văzut niciodată vaci murind din cauza căldurii. Și locuiesc într-una dintre cele mai fierbinți state din America. Asta nu se întâmplă aici nici măcar atunci când este secetă”.

Între timp, medicul veterinar AD Terpoff, de la Universitatea din Kansas, spune că moartea masivă a vitelor s-ar fi datorat unei combinații de căldură intensă din timpul zilei și lipsei nopților răcoroase, care ar fi cauzat un „stres termic” asupra vitelor.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock