Nu ştim mai nimic despre Jupiter! Noi imagini ale sondei spaţiale NASA Juno îi uimeşte pe cercetători


Atunci când NASA a lansat sonda spațială Juno în august 2011, obiectivul a fost acela ca acest proiect spaţial de peste un miliard de dolari să le ofere șansa cercetărilor de a studia planeta Jupiter mult mai atent. Cinci ani mai târziu, în iulie 2016, Juno a ajuns în cele din urmă pe orbita lui Jupiter.

Juno dezvăluie informații surprinzătoare despre Jupiter

În acel moment, cele opt instrumente care au fost instalate în sonda spațială au fost inițializate pentru a studia compoziția lui Jupiter mai detaliat. Dar, oamenii de știință nu se aşteptau la ceea ce au descoperit pe Jupiter, cu ajutorul lui Juno.

Aparent, atmosfera de pe Jupiter constă în cicloane și aurore uimitoare și puternice, pe care Pământul nu le-a văzut niciodată. Cicloanele masive au loc în jurul polilor de gheață ai lui Jupiter. Aşadar, ce are de spus comunitatea științifică despre aceste noi descoperiri de pe Jupiter?

Cercetătorul și autorul Scott Bolton de la Southwest Research Institute şi-a spus părerea despre aceste imagini uimitoare ale atmosferei lui Jupiter: „Descoperirile despre miezul, compoziția, magnetosfera și polii planetei Jupiter sunt la fel de uimitoare ca și fotografiile pe care misiunea le generează”.

Dar acestea sunt cele mai recente informații care s-au adunat despre Jupiter de la sonda spațială Juno. Din 2016, Juno a oferit de asemenea informații vitale despre compoziția lui Jupiter. În 2018, nava spaţială Juno va arde în atmosfera lui Jupiter. Aşadar, poate că pare că o mulţime de bani au fost irosiţi inutil, nu-i asa? La urma urmei, de zeci de ani, alte planete ale sistemului nostru solar au fost foarte puţin studiate, rămânând un mister.

Acum, datorită lui Juno, știm şi urmează să ştim mai multe decât oricând despre Jupiter…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO