Oraşul ascuns de pe fundul unui lac din China… se pare că acolo se găsesc şi două construcţii asemănătoare piramidelor mayaşe! Oraşul subacvactic a fost construit de o civilizaţie misterioasă şi dispărută!


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Un mare mister se află răspândit şi neexplorat pe fundul lacului Fuxian, care se întinde în provincia Yunnan (China). Lacul enigmatic se află situat la 1.720 de metri deasupra nivelului mării și are o suprafaţă de 212 de kilometri pătrați. Partea cea mai adâncă a lacului are 157 de metri adâncime; astfel, lacul Fuxian este cel de-al doilea lac de apă dulce din China, din punct de vedere al adâncimii.

Misterul lacului a început să iasă la suprafaţă după ce, Geng Wei, un scafandru profesionist din China, a văzut pe fundul lacului o formă ciudată, creată din materiale de piatră, acoperită deasupra cu un strat gros de mușchi. Conform unei legende locale vechi, din munţii din apropiere, în zilele frumoase şi calme, se poate vedea silueta unui oraş aflat pe fundul lacului.

Pentru a afla dacă există ceva ascuns în apele calme ale lacului, o echipă chineză de arheologie submarină s-a deplasat în zona lacului Fuxian şi a făcut o serie de cercetări, utilizând tehnica avansată a detectoarelor. Echipa a descoperit o mulțime de blocuri împrăștiate pe fundul lacului, pietre care formau un zid, ce a fost observat pe un sonar.

În faţa scafandrilor submarini au apărut scări înalte şi dale de piatră acoperită cu muşchi, care par a revela un oraș antic scufundat. Membrii echipei au descoperit uimiţi că urmele construcţiilor de sub lac sunt extrem de întinse, ceea ce întăreşte încă o dată ipoteza existenţei unui oraş.

După câteva zile de observație, în care au folosit o mulţime de scanări cu ajutorul sonarelor, și după diverse analize, experții au estimat că oraşul se poate întinde pe o suprafaţă de 2,7 kmp. Sub apă, au fost descoperite 8 clădiri principale, inclusiv o clădire rotundă, asemănătoare Colosseum-ului, cu o bază largă de 37 m, și două clădiri înalte, etajate, similare cu piramidele mayaşe. Una dintre cele mai mari clădiri are trei etaje, o bază largă de 60 de metri şi o mulţime de trepte ce leagă etajele. O altă clădire este chiar mai mare, având o bază largă de 63 m, 5 etaje şi o înălţime totală de 21 de metri.

Datarea cu carbon-14 arată că oraşul are o vechime de 1.750 de ani; până în prezent, nu se cunoaşte cine a construit această structură veche. Ar putea fi vorba de o civilizaţie destul de avansată, care a dispărut în mod misterios. Într-o străveche carte chinezească se vorbeşte despre o creatură ce semăna cu un cal şi care trăia în lac. Corpul creaturii era alb cu pete roşii pe spate; câteodată, creatura ieşea rapid din apă şi zbura. Era oare această creatură nu era un OZN!?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock