Civilizaţiile extraterestre avansate pot trăi bine-mersi în interiorul găurilor negre supermasive, iar noi să nu le vedem


O gaură neagră supermasivă nu este cel mai bun loc pentru a trăi. Cu toate acestea, există fizicieni care iau în considerare posibilitatea ca în aceste locuri extreme să trăiască rase avansate de extratereştri. „Interiorul găurilor negre masive ar putea fi locuit de civilizaţii extraterestre avansate care trăiesc pe planete,” scrie cosmologul rus Viaceslav I. Dokuciaev de la Institutul din Moscova pentru Cercetări Nucleare, din cadrul Academiei de Ştiinţe a Rusiei; tot documentul omului de ştiinţă rus poate fi consultat AICI (în format .pdf).

„Şi noi am putea trăi în interiorul unei găuri negre supermasive, dar extratereştrii avansaţi s-ar putea s-o fi făcut deja”, susţine Dokuciaev. Iar punctul său de vedere exotic nu se bazează pe science-fiction, ci pe teoria lui Einstein.

Găurile negre supermasive sunt considerate a fi cele mai distructive formaţiuni din spaţiul cosmic, fiind absolut de nelocuit. Gravitaţia lor, care influenţează mediul, afectează nu numai materia, ci chiar şi lumina care nu poate scăpa din suprafaţa sa. Aceasta înseamnă că toate „rutele de scăpare” se întorc către centrul găurii negre.

Şi totuşi, cum ar putea extratereştrii avansaţi să facă din gaura neagră un mediu propice pentru a fi locuit?

Orbita unei gauri negre

Orbitele dincolo de aşa-zisul orizont al găurii negre („punctul fără întoarcere”), nu sunt circulare sau eliptice, ci au o formă complexă asemănătoare unei rozete. Este un alt tărâm, acolo unde spaţiul şi timpul se reîntorc la condiţia lor stabilă, aceasta fiind un loc unde viaţa poate exista, explică profesorul Dokuciaev. Aceste găuri negre pot avea o structură internă complexă, care ar putea permite planetelor să orbiteze o singularitate centrală.

Cosmologul rus spune că „civilizaţiile de tipul al III-lea, conform scalei Kardashev, pot trăi în condiţii de siguranţă în interiorul unei găuri negre supermasive”. Potrivit Scala Kardashev, civilizaţiile de gradul al III-lea sunt rezervate doar formelor de viaţă avansate existente în Univers. Noi, oamenii, suntem o civilizaţie de gradul I.

Potrivit cosmologului rus, care a făcut o serie de calcule teoretice, în interiorul unei găuri negre de rotaţie, există anumite regiuni în care anumiţi fotoni pot supravieţui în orbite stabile periodice. Aşadar, dacă pot exista orbite stabile de fotoni, nu există niciun motiv pentru care nu ar putea exista orbite stabile ale unor obiecte mai mari de mărime astronomică, cum ar fi planetele. Desigur, cu cât o gaură neagră este mai mare, cu atât mai bine, deoarece există loc suficient pentru astfel de orbite planetare.

Şi mai e ceva: găurile negre nu pot fi deloc observate…aşa că o civilizaţie ar putea trăi ascunsă mult timp într-o asemenea gaură neagră fără să se ştie nimic de existenţa ei.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock