Viermele morţii din Mongolia

3.902 vizualizari

vierme-mongolezCiudata creatură trăieşte sub nisipurile Deşertului Gobi din Mongolia. Are culoarea roşiatică şi iese lasuprafata foarte rar. Însă, atunci când o face, este extrem de periculos. Acesta fiinţă cu aspect nepământean care l-a inspirat pe scriitorul Frank Herbert în portetizarea viermilor de nisip din capodopera “Dune”, are capacitatea de a scuipa o salivă galbenă, foarte acidă, asupra victimelor sale. Orice animal sau om atins de jetul periculos, moare instantaneu!

Timp de îndelungate generaţii, păstorii din Mongolia îl denumesc Allghoi Khorkhoi, în traducere directă “Viemele intestin”, pentru că formă sa aminteşte de intestinele unei vaci. Cei care afirmă că l-au zărit, îl descriu ca fiind de culoare roşiatică şi având o lungime între 60-150 centimetri. Ştiinţa oficială nu a recunoscut niciodată o asemenea fiinţă, considerând-o produsul superstiilor pastorilor mongoli. Unii dintre criptozoologi sunt sceptici şi în prezent, motivând că o stfel de creatura nu poate trăi în condiţiile Deşertului Gobi, ignorând totuşi mărturiile locanicilor, pentru care Viermele Morţii este o fiinţă cât se poate de reală.

În luna aprilie a anului 2005, a fost demarată o expediţie a cercetătorilor britanici, sponsorizată de Centre for Fortean Zoology şi condusă de criptozoologul Richard Freeman. Surprinzător, după patru săptămâni de cercetări intense, toţi  membrii expediţiei sunt convinşi de existenţa unei astfel de creaturi.

“Fiecare martor ocular intervievat de noi, descrie fix aceeaşi fiinţă: un vierme roşcat, asemănător cu un şarpe, căruia nu i se poate localiza cu precizie capul, dar care este foarte periculos prin salivă mortală pe care o împroaşcă în semn de autoapărare”, declară profesorul Freeman. În ciuda insuccesului echipei de a fotografia sau captura Viemele Morţii, cercetătorii au descoeprit alte două animale, necunoscute până atunci: o şopârlă asemănătoare unui dragon, şi un şarpe cu coarne, lung de circa 2 metri. Pe baza acestor două noi descoperiri, echipa de cercetători este de părere că Viermele Morţii poate fi de fapt o altă specie de şopârlă sau şarpe încă neidentificat.