Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

V-aţi închipuit vreodată cum arăta primul aparat foto digital (fără film)? O incredibilă istorie Kodak

202

blankPe site-ul Kodak.com, am dat peste o frumoasă poveste despre inventarea fotografiei digitale, eveniment care a avut loc în anul 1975, şi în care a fost implicat inginerul Steve Stason. Citez din acest minunat articol:

“În decembrie 1975, după un an de lucru la o nouă tehnologie la care am muncit într-un laborator din Elmgrove Plant (Rochester), eram gata s-o încercăm. “Chestia” era creată dintr-o colecţie ciudată de circuite digitale, despre care încercam să ne convingem cu disperare că ar fi o cameră portabilă. Era formată dintr-o lentilă pe care am luat-o dintr-o cameră având formatul Super 8 (…) pe cealaltă parte, aparatul conţinea un casetofon digital portabil. Apoi, am adăugat baterii de nichel/cadmiu, o multitudine de zone imagistice CCD, un convertor a/d luat dintr-un voltmetru digital, câteva circuite digitale şi analogice (…) toate alcătuind ceea ce arăta a fi o cameră electronică portabilă.

blankEra o cameră pentru care nu foloseam niciun film pentru a capta imaginile, toate pozele fiind salvate pe o casetă. Erau nevoie de 23 de secunde pentru ca imaginile să fie înregistrate pe casetă. Această casetă putea fi derulată înainte şi înapoi, iar imaginile puteau fi vizualizate direct pe televizor (…) Acest lucru am demonstrat într-o audienţă internă la Kodak în 1976 (…) Am numit invenţia “fotografia fără film”.

După ce am prezentat câteva fotografii pe televizor, au început să apară şi întrebările din partea audienţei: De ce ar dori cineva să vadă pozele la televizor? Cum s-ar putea înregistra aceste imagini? Cum ar arăta un album electronic? Când ar putea fi această invenţie disponibilă publicului larg? (…) Această invenţie a primit un patent din partea organismelor guvernamentale americane în anul 1978.

Şi când te gândeşti că în lumea de astăzi, aproape că nici nu mai există aparate foto cu film, totul fiind înlocuit de era digitală…

Orgoni Crystal