Regina Maria a României a făcut parte din secta Baha’i

Mărturia sau Credinţa Baha’i a fost fondată de  Baha’u’llah (sec. XIX). Acesta a fost unul dintre adepţii lui Mârza Ali Muhamad – un reformator şiit din sudul Persiei, prigonit, închis şi exilat vreme de 40 de ani. Adepţii consideră că toate religiile  pleacă de la o sursă divină comună. Respectul faţă de celelalte religii îi face să nu permită prozelitismul. Singura formă de atragere a unor noi membri poate fi exemplul personal al adepţilor sectei.

Religia baha’i  afirmă  că  de-a  lungul  timpului, Dumnezeu a trimis oamenilor profeţi pentru a le dezvălui voinţa divină. Din aceştia amintim pe Krishna, Moise, Iisus, Mahomed. Cărţile sfinte ale tuturor religiilor nu se resping, ci se completează şi se împlinesc una prin cealaltă. Dacă un om vrea să-l cunoască pe Dumnezeu, el trebuie să-l vadă într-o oglindă perfectă: creştinii îl văd în Iisus, baha’ii în Baha’u’llah. Exclud alţi intermediari, apreciind că în trecut poporul era ignorant, analfabet şi de aceea erau necesari preoţii care să citească şi să explice scrierile sfinte. Nu recunosc preoţia şi viaţa monahală a credincioşilor izolaţi de lume.

În România avem târziu date despre existenţa aceste religii. Se discută mult despre aprecierea favorabilă a reginei Maria a României. Se apreciază că regina, împreună cu fiica sa Ileana, au aderat în 1926 la noua religie.

Lasă un comentariu