Pericol mortal: Acceleratorul de Particule CERN de la Geneva ar putea comprima Pământul într-o sferă hiperdensă de doar 100 de metri diametru!

  •  
  •  
  •  
  •  

Astronomul regal Martin Rees a avertizat că un experiment eşuat cu privire la Acceleratorul de Particule CERN de la Geneva ar putea fi dezastruos pentru întreaga omenire.

Previziunile sale nu reprezintă nimic nou sub soare în acest domeniu, dar de când Acceleratorul de Particule CERN de la Geneva a început să funcționeze, au existat preocupări cu privire la ceea ce s-ar întâmpla dacă acesta ar reuși să creeze din greşeală o gaură neagră, aici pe Pământ.

În cea mai recentă carte a sa despre viitor – “Perspectivele pentru umanitate” -, Lordul Rees a trecut în revistă câteva amenințări existențiale pentru planeta noastră, de la un “bombardament de asteroizi” până la o inteligență artificială super-avansată. Într-un singur capitol, el descrie mai multe scenarii despre Acceleratorul de Particule CERN. Iată ce spune el:

“Poate că s-ar forma o gaură neagră, care apoi va absorbi totul în jurul ei. A doua posibilitate înspăimântătoare este ca particulele cunoscute sub numele de quarci să apară sub forma unor particule comprimate numite “strangeleţi”, care n-ar trebui să facă probleme. Însă, în anumite ipoteze, un strangelet ar putea, prin contaminare, să transforme orice întâlnește în calea sa într-o nouă formă de materie, comprimând întregul Pământ într-o sferă hiperdensă de doar 100 de metri diametru”.

Ca și cum acest lucru n-ar fi destul de rău, această particulă ar putea fi chiar capabilă să distrugă însuşi spațiul. “Unii au speculat că energia concentrată creată atunci când particulele se destramă ar putea declanșa o “fază de tranziție” care ar distruge țesătura spațiului”, a scris Rees. Adică, tot Universul. “Aceasta ar fi o calamitate cosmică, nu doar una terestră”.

Cu toate acestea, probabilitatea apariției acestor scenarii este, din fericire, extrem de redusă.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Yahoo News


  •  
  •  
  •  
  •