O nouă teorie-şoc: Universul nostru are un partener invizibil (anti-Universul), cu care suntem într-o legătură profundă


Imagine generata de Microsoft AI

Una dintre cele mai mari provocări în cosmologia modernă este înțelegerea pe deplin a Big Bang-ului și a ceea ce s-a întâmplat după acel eveniment. Oamenii de știință încearcă, de asemenea, să înțeleagă pe deplin de ce are loc expansiunea accelerată a spațiului.

Principalul model cosmologic încearcă să explice natura Universului folosind materia întunecată și energia întunecată – ambele încă nedetectate. Dar, ținând cont de faptul că acest model nu este perfect, unii oameni de ştiinţă încearcă să caute noi explicații pentru comportamentul Cosmosului. Astfel, în revista „Gravitation and Cosmology”, a apărut un studiu care explică natura Universului fără prezența materiei întunecate și a energiei întunecate. Autorii acestui studiu cred că Universul nostru este conectat cu un anti-Univers.

Un model cosmologic, numit Lambda-CDM, este în prezent cea mai bună explicație a Big Bang-ului și a expansiunii ulterioare a Universului. Acest model încearcă să explice de ce Universul se extinde și de ce are loc o expansiune accelerată. Dar există câteva lacune în modelul cosmologic. Una dintre problemele este că acest model se bazează pe existența materiei întunecate și a energiei întunecate pentru a descrie Cosmosul – concepte care nu au fost încă observate.

Acum însă, a apărut o altă teorie care explică expansiunea accelerată a spațiului. Şi nu ar fi vorba de forța invizibilă numită energie întunecată, ci de faptul că Universul nostru se extinde într-un ritm accelerat, deoarece este de fapt parte dintr-o pereche ce este conectată cu un alt univers: anti-Univers. Aşadar, în acest model, Universul nostru are un partener.

Merită spus că în urmă cu 5 ani, alți oameni de știință au propus ideea că Universul nostru este doar o imagine în oglindă a altui Univers, cu fluxul opus al timpului (vedeţi articolul: Un nou studiu arată că „Universul-oglindă” (în care totul este invers faţă de Universul nostru, inclusiv timpul) explică cel mai bine realitatea în care trăim). Potrivit autorilor noii teorii, aceasta nu încalcă o regulă fundamentală a fizicii cunoscută sub numele de simetrie CPT. Autorii spun că au folosit concepte din teoria cuantică, adică entropia relativă, și din teoria generală a relativității a lui Einstein, adică condiția energiei de punctul zero.

Astfel, noul model arată că Universul nostru se va extinde în mod natural într-un ritm accelerat dacă există în tandem cu un alt univers. Autorii spun că expansiunea accelerată pare inevitabilă în universurile care au fost create ca pereche în timpul Big Bang-ului și care mențin o stare de energie zero. Potrivit oamenilor de știință, deși acest model pune sub semnul întrebării înțelegerea existentă a spațiului, el folosește concepte standard de teorie cuantică și relativitate. Singurul lucru este că nu există energie întunecată în el.

Sursa: studiul ştiinţific „On the Accelerated Expansion of the Universe” / springer.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock