Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Până la urmă, nu există niciun mister al Triunghiului Bermudelor!?

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Imagine: pexels.com (Commons Creative – free)

Zona Oceanului Atlantic cuprinsă între Florida, Puerto Rico și Insulele Bermude, cunoscută sub numele de „Triunghiul Bermudelor” se pare că ar fi sursa unui mare mister. Aici, nave și avioane par a dispărea fără urmă într-un fel de „gaură neagră”. De-a lungul a peste 10 ani de existenţă a acestui site, am vorbit de mai multe ori despre „Triunghiul Bermudelor”, încercând să descrifrez acest mister, prin tot felul de ipoteze (influenţa fostului continent scufundat Atlantida, existenţa unei „găuri de vierme” în zonă, a unui câmp electromagnetic cu proprietăţi speciale etc.). Astăzi, în virtutea principiului „democraţiei opiniilor”, am să vorbesc despre o altă ipoteză despre care se vorbeşte mai puţin: faptul că misterul Triunghiul Bermudelor nu există de fapt!

În 1975, jurnalistul Larry Kusche a publicat cartea „Misterul triunghiului Bermudelor – rezolvat”. În carte, el a reexaminat cât mai multe incidente ale triunghiului Bermudelor, din 1840 până în 1973, inclusiv cele din lucrările altor scriitori. Un astfel de scriitor a fost creatorul legendei, Charles Berlitz, cel care a scris „Triunghul Bermudelor” în 1974. Aceasta a fost prima carte care a sugerat că se întâmplă ceva ciudat în zonă. Kusche a descoperit că majoritatea poveștilor au fost repetate din alte lucrări, fără nicio verificare a faptelor.

Aşadar, ce a găsit Kusche? În unele cazuri, nu există nicio înregistrare a navei în cauză. În altele, navele și avioanele erau reale, dar „disparițiile lor misterioase” au fost în timpul unor furtuni, acestea nefiind menţionate. În plus, alte incidente au avut loc departe de zonă. Asta nu înseamnă că nu au existat şi nu există dispariții în Triunghiul Bermudelor, dar este important să ne amintim că zona este un traseu popular atât pentru nave, cât și pentru avioane, așa că acolo sunt șanse mai bune ca mai multe aeronave să se scufunde sau să se prăbușească în acea zonă decât într-una mai puțin traficată.

Dacă Triunghiul Bermudelor este într-adevăr o zonă periculoasă, există o mulțime de motive raționale pentru care aeronavele și navele maritime ar dispărea aici, dar şi peste anumite părți ale oceanelor lumii. O explicație posibilă îl reprezintă faptul că fundul oceanului este relativ bogat în metan. Dacă are loc o alunecare de plăci tectonice sub fundul oceanului, metanul se poate ridica la suprafaţa oceanului, intrând în atmosfera din zonă, schimbând densitatea aerului din jur și interferând cu piloţii şi pasagerii. Acest metan ar putea juca un rol cel puțin în unele dintre disparițiile mai misterioase.

Probabil, oamenii de știință vor putea să spună mai multe atunci când fundul oceanului va fi cartografiat mai detaliat. Cea mai recentă cartografiere a fundului oceanului a avut loc în 2014. În ciuda faptului că s-au folosit tehnologii avansate, harta are încă o rezoluție mult mai mică decât cea necesară pentru a evidenţia locația unor caracteristici geografice importante sau a unor vase naufragiate.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal