O fotografie bizară pare că ne prezintă un spectru din altă dimensiune! Sau o fi un timp de expunere prea mare a aparatului foto?


Zilele trecute scanam mai multe fotografii din arhiva personală, până când am dat de o imagine bizară (probabil din anii ’50). Nu ştiu unde e făcută exact (probabil, pe la ţară, într-un judeţ din România).

În această fotografie se pot observa mai multe personaje (3 dintre ele stau jos şi 3 se află în picioare), atât adulţi, cât şi bătrâni şi copii. În spatele personajelor, se află mai mulţi pomi (parea  fi o livadă), precum şi o vacă.

Însă, cel mai interesant e că în stânga fotografiei, lângă fetiţa care ţine în mână o geantă, apare chipul fantomatic al unui băieţel. Bun… cine ştie principiile de bază ale fotografiei, ar găsi imediat explicaţia: fotografia a fost realizată cu un timp de expunere destul de mare, să zicem 1/2 sec., timp suficient ca acolo să se fi aflat şi un băieţel, dar care, în momentul declanşării fotografiei, să fi plecat de acolo. Dar, fiindcă timpul de expunere era destul de mare, în fotografie a rămas pe film o „captură” mică a trupului acelui băieţel.

Totuşi, pentru ca fotografia să nu fie blurată (mişcată) la un asemenea timp de expunere mare, trebuia ca aparatul foto să fi stat pe un trepied.

Asta e explicaţia raţională… dar nu putem vorbi şi de un eveniment paranormal? Ca, de exemplu, acolo să se fi aflat o fantomă, un spectru, din altă dimensiune? Din păcate, nu am martorii acelei fotografii, pentru a afla dacă cu adevărat acea persoană este cunoscută sau nu…


Lasă un comentariu