Nu numai da Vinci avea un cod ascuns, ci şi Michelangelo

  •  
  •  
  •  
  •  

Codul ascuns MichelangeloUn cuplu de experţi în neuroanatomie este de părere că Michelangelo, cunoscut drept unul dintre cei mai mari pictori şi sculptori ai lumii, a lăsat unele ilustraţii anatomice în spatele uneia dintre cele mai faimoase lucrările ale sale – Capela Sixtină. Artistul a pictat această capodoperă între anii 1508 şi 1512 şi de atunci a fost privită de mii de credincioşi şi turişti, arată Daily Mail.

Ian Suk şi Tamargo Rafel sunt de părere că pe panoul final al operei arată o precisă descriere a măduvei spinării şi a tulpinei creierului. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Medicină Johns Hopkins din Baltimore au studiat foarte atent scena în care Dumnezeu separa lumina de întuneric, cu mâinile sale. Ei au observat că pe gâtul şi pieptul lui Dumnezeu există câteva nereguli anatomice, care nu au fost prezente pe nicio altă figura în frescă.

Aceştia spun că în timp ce figurile sunt iluminate în diagonală, gâtul lui Dumnezeu este iluminat diferit. Experţii spun că ceea ce se crede a fi o greşeală trebuie să fi fost făcută în mod intenţionat. Prin suprapunerea unei fotografii a creierului uman pe gâtul lui Dumnezeu se vede că cele două seamănă perfect. Experţii au adăugat spunând că o bucată din haina lui Dumnezeu seamănă cu măduva spinării. Cei doi au ajuns la concluzia că acesta reprezintă un mesaj ascuns al lui Michelangelo.

Experţii nu merg atât de departe încât să spună ce reprezintă acest lucru, însă menţionează că pot exista interpretări diferite. Aceştia menţionează că nu este un secret faptul că relaţia lui Michelangelo cu Biserica Catolică a fost tensionată. Oamenii de ştiinţă nu sunt singurii care au observat forme neobişnuite în picturile lui Michelangelo. În anul 1990, medicul Frank Meshberger a arătat că panoul central din Crearea lui Adam a fost o ilustrare anatomică perfectă a creierului uman în secţiune transversală.

Vedeţi mai multe poze pe articolul original: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1282238/Forget-Da-Vinci-code-Experts-Michelangelo-code-hidden-Sistine-Chapel.html?ITO=1490

Sursa: www.ziare.com


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu