Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Muntele sacru al dacilor, unde a stat zeul Zamolxe, ar putea fi Ceahlăul! De ce? Pentru că aici se formează celebra piramidă holografică!

  •  
  •  
  •  
  •  

piramida CeahlauÎn lucrarea Geographia (VII,3,5), geograful şi istoricul grec Strabon menţiona că Zamolxe, la început mare preot şi apoi zeu suprem, trăia într-o peşteră inaccesibilă altora şi că, anual, venea la el regele, pentru sfat de taină. Referindu-se la muntele pe care acesta trăia, Strabon spunea: „Până şi muntele (cu peştera) a fost socotit sfânt şi aşa îl şi numesc. Numele lui este COGAIONON, la fel ca al râului care curge pe lângă el”.

Până în prezent, au fost propuse trei locaţii pentru Kogaionon (sau Kogaion): Ceahlăul, Grădiştea Muncelului (unde se află Sarmizegetusa) şi Bucegi. Istoricul Densuşianu considera Bucegiul drept „munte sacru”, pentru că Sfinxul din Bucegi se află pe locul unde a fost ucis Orfeu (Koga-I-Ion şi Capul Magnificului).

O altă locaţie posibilă a muntelui sacru al dacilor este Muntele Gugu (2.291 m) din Masivul Ţarcu-Godeanu, aflat la hotarul Banatului, Olteniei şi Ardealului. Despre aceasta am scris un articol cuprinzător în 2014: O mare enigmă istorică a poporului nostru: Muntele sacru al dacilor, Kogaion, a fost cu adevărat Muntele Gugu?

Dar, conform unui articol publicat pe adevarul.ro, soţii Elena şi Nicolae Ţicleanu, care au făcut o pasiune în cercetarea masivului Ceahlău din Moldova, consideră că acesta constituie „masivul sacru al dacilor”. Pe platoul superior al Ceahlăului se află vârful Bâtca Ghedeonului şi pârâul Ghedeonului, care devine ulterior Izvorul Muntelui. Ghedeon e destul de asemănător cu „Kogaianon”, de care vorbea istoricul grec Strabon, lângă vârf existând şi o apă cu acelaşi nume.

Umbra piramidală care poate fi observată la intensitate maximă de pe vârful Toaca în fiecare an la începutul lunii august este un alt argument, pentru identificarea Ceahlăului drept Kogaiononul. ”În prima decadă a lunii august, la răsăritul Soarelui, umbra vârfului piramidal Toaca, combinată cu umbra vârfului Piatra Ciobanului, formează, timp de peste 80 de minute, o hologramă naturală gigantică, incredibilă şi terifiantă, cu aspect de piramidă perfectă, motiv pentru care am denumit-o Umbra Piramidă”, susţine N. Ţicleanu. Profesorul mai spune că Umbra Piramidă a constituit, fără îndoială, din cele mai vechi timpuri, „o autentică hierofanie şi, după opinia noastră, constituie principalul motiv pentru desfăşurarea, în timpul apariţiei sale, a Sărbătorii Muntelui, o sărbătoare uraniană, cu o vechime posibilă mai mare de 5000 de ani, peste care s-a suprapus o sărbătoare creştină (Schimbarea la Faţă)”.

 


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu