Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ioana d’Arc n-a fost arsă pe rug?

363
blank
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Ioana d’Arc, o tânără ţărancă, inspirată de vocea lui Dumnezeu pentru a conduce Franţa la victorie împotriva Angliei şi apoi arsă pe rug ca vrăjitoare, pentru ca mai târziu să fie recunoscută ca sfântă şi eroină. Timp de secole întregi, cultul Ioanei d’Arc i-a animat pe politicienii francezi în căutarea de figuri patriotice martire, inclusiv pe actualul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy în timpul campaniei sale electorale.

Dar, o carte publicată recent (“Afacerea Ioana D’Arc”) de către jurnalistul francez Marcel Gay, împreună cu fostul agent al serviciilor secrete, Roger Senzig, susţine faptul că fecioara de la Orleans, nu a fost o ţărancă, ci o bastardă regală, nu a auzit nicio voce a lui Dumnezeu şi nu a fost arsă pe rug, ci a scăpat cu ajutorul soldaţilor englezi, a ajuns în Anglia, unde a trăit fericită mulţi ani.

Astfel, cei doi susţin faptul că faimoasă eroină franceză, nu era deloc ţărancă, ci fiica ilegitimă a reginei Franţei, Isabeau de Bavaria, pe care a folosit-o ca pe propria marionetă sa politică, într-o operaţiune secretă denumită “Operaţiunea Fecioara”. Ioana d’Arc a fost foarte bine educată pentru misiunea sa, iar după ce a fost judecată pentru erezie în 1431, ea ar fi evadat, şi o femeie necunoscută a fost arsă pe rug în locul ei. Mai târziu, ea s-ar fi măritat cu un cavaler francez, Robert des Armoises.

Istoricii francezi critică însă dur toată această teorie, afirmând că autorii au încercat prin această controversă să-şi câştige audienţă pentru cartea lor. Unde se află de fapt adevărul, vom vedea în viitor…

Orgoni Crystal