În 1962, cercetătorii erau aproape de a implementa oamenilor o memorie artificială! Cunoştinţele ar fi putut fi injectate… Ce s-a întâmplat de atunci?


În anul 1962, mass-media mondială prezenta descoperirea genială a psihologului american James Vernun McConell. Folosind cobai și o specie de viermi, acesta reușise să creeze un procedeu de transmitere a capacității de memorare. Deci, pe înțelesul tuturor, de dresare genetică.

Astfel, creând câteva reflexe dorite la cobai și viermii aleși pentru experiment, a hrănit alți cobai și viermi cu cei cărora li se „inoculaseră” reflexele. În felul acesta, a reușit să transmită, ultimilor, reflexele și informația “inoculată” primilor. Ultimii și-au pierdut memoria proprie dar, în schimb, au căpătat o memorie nouă, ce conținea informațiile noi, transmise pe „cale bucală”. Sinistru, dar eficient.

Trebuie să recunoaștem deschis că era, într-adevăr, o descoperire genială. După acest experiment, foarte macabru în esența lui, el a declarat: „Cred că am descoperit o moleculă de memorie care a învins digestia, deoarece agenții nucleici sunt substanțe care poartă informația”.

În anul 1963, în cadrul unei conferințe de presă, psihologul McConnel a declarat: „Pentru oamenii de știință se va ivi, probabil, posibilitatea de a implementa omului o memorie artificială. Nu ar mai fi nevoie să-ți însușești cunoștințele din cărți, deoarece ele ar putea fi injectate… Dacă moleculele ARN (acidul ribonucleic) cifrate specific, formează substanța naturală de transmitere a memoriei, în viitor se vor putea obține de substanță, adevărate molecule de memorie”.

La început, această descoperire a făcut multă vâlvă în rândul oamenilor de știință, fiind intens mediatizată, dar declarația respectivă a fost „uitată”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO