Fabuloasa comoară a lui Constantin Brâncoveanu din apropierea Mănăstirii Hurezi – a fost descoperită ea vreodată sau îşi păstrează ascunsă locaţia?


O legendă populară spune că pe lângă Mănăstirea Hurezi (judeţul Vâlcea), domnitorul-martir Constantin Brâncoveanu şi-ar fi ascuns fabuloasa comoară. Mănăstirea Hurezi, construită între 1690 şi 1693, a fost ridicată chiar de către Brâncoveanu.

Aflând că este căutat de turci (în 1714), domnitorul muntean şi-a luat cu el 7 slugi, care au cărat o imensă comoară (aur, tacâmuri, bijuterii, sfeşnice, covoare ţesute cu fir de aur etc.). Nu departe de Mănăstirea Hurezi, undeva pe la Valea lui Neag, cele 7 slugi ai lui Brâncoveanu au construit un beci, unde au ascuns comoara. După ce beciul a fost gata, legenda spune că domnitorul ar fi omorât cele 7 slugi, pentru a nu spune niciodată nimănui locul unde au fost ascunse bogăţiile fabuloase.

Însă, Brâncoveanu trebuie să fi spui cuiva din familie sau cuiva foarte apropiat unde a fost îngropată comoara, pentru că altfel totul n-ar fi avut niciun sens. Precum se ştie, domnitorul a fost dus la Constantinopol, împreună cu cei 4 fii ai săi, unde, în 15 august 1714, li s-au tăiat capetele de către turci. Legenda spune că tucrii au făcut lucrul acesta, pentru că domnitorul şi familia sa n-au vrut să se lepede de creştinism; dar dacă turcii au aflat de imensa comoară, iar Brâncoveanu n-a vrut să-i dezvăluie locul, acesta fiind motivul pentru care a fost omorât?

Şi, până la urmă, ce s-au întâmplat cu bogăţiile? A ajuns cineva să pună mâna pe ele (vreun stareţ al Mănăstirii Hurezi sau altcineva din familia Brâncoveanu), ori stau încă ascunse în pământ, aşteptând să fie descoperite?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock