Enigmaticul caz Rudolf Fenz: cel mai documentat caz de călătorie în timp din istorie

  •  
  •  
  •  
  •  

Site-ul spaniol Sinmisterios.com relatează povestea celei mai bun caz documentat de călătorie în timp. Incidentul a fost confirmat de martori aflaţi la 74 de ani distanţă, iar toate detaliile acestui caz au fost înregistrate de oficiali.

Rudolf Fenz Sr a dispărut în 1876. În pofida unei căutări intense din partea poliţiei, Fenz nu a fost niciodată găsit. Cu toate acestea, familia sa a sperat întotdeauna că el se va întoarce. Ei au aşteptat ani şi ani, sperând într-un final că iubitul lor Rudolf s-ar putea întoarce. Mult timp după ce toate rudele sale aflate în viaţă în 1876 au murit, Rudolf Fenz întors. Şi s-a întors într-o manieră cât se poate de incredibilă. Pentru că Rudolf Fenz s-a materializat brusc în iunie 1950 în mijlocul şoselei aglomerate Fifth Avenue (din centrul Manhattanului), 74 de ani după dispariţia sa fără urme. La câteva secunde după ce Rudolf a apărut în mijlocul traficului aglomerat, el a fost lovit şi ucis de o maşină. Timpul se pare că i-a oferit o soartă crudă lui Fenz, căci l-a propulsat cu trei sferturi de veac în viitor, numai ca să-l arunce în faţa unui automobil ce mergea cu viteză.

De la începutul anchetei, moartea unui om îmbrăcat ciudat a atras atenţia poliţiei din New York. Şoferul care l-a lovit şi ucis pe Rudolf părea a fi uluit şi confuz; pur şi simplu, omul îi apăruse brusc în faţa sa, fără niciun fel de avertizare.

Rudolf Fenz Sr, presupusul calator in timp

Cadavrul în sine a fost o enigmă. Deşi decedatul era îmbrăcat imaculat, iar hainele sale păreau noi, ancheta poliţiei a confirmat că omul misterios decedat pe stradă purta haine vechi de aproape un secol. Potrivit poliţiei, el avea o haină neagră, o pălărie cu margini largi, pantofi ciudaţi şi pantaloni prinşi cu o cataramă arhaică, specifică secolului 19. În buzunarele bărbatului s-au mai găsit monezi ieşite demult din circulaţie, iar în portmoneul de piele se aflau bancnote de dolari emise înainte de 1870, precum şi o carte de vizită, cu numele de „Rudolf Fenz, Senior”, inscripţionată pe ea. Printre lucruri, s-a mai descoperit şi o chitanţă pentru îmbarcat cai şi o altă chitanţă pentru păstrarea unei trăsuri.

Nefiind capabili de a descoperi unde locuia Rudolf Fenz Senior, anchetatorii au plasat cazul ofiţerului de la Biroul de persoane dispărute, Hubert Rihn. Acesta şi-a contactat omologii săi din ţările europene, inclusiv Austria şi Germania, în încercarea de a găsi rudele existente ale victimei. Dar n-a avut niciun succes.

În cele din urmă, aproape într-un act de disperare, Rihn făcu rost de o copie a unui cărţi vechi de telefoane din New York, din anul 1939. Acolo, anchetatorul perseverent a găsit un indiciu important: a fost găsit un abonat cu numele de Rudolf Fenz, Junior. Această descoperire l-a condus Rihn la o femeie în vârstă, văduva lui Rudolf Fenz, Junior. Aici, cazul capătă un aspect bizar şi neobişnuit.

În timpul unui interviu de durată cu doamna Rudolf Fenz, Jr., ea a declarat anchetatorilor că tatăl ei socru, Rudolf Fenz, Senior, a dispărut în timpul plimbării sale zilnice. La acea vreme, fiul său (soţul ei de mai târziu) avea doar 4 ani. În vremea aceea, au fost făcute investigaţii atât de către familie, cât şi de autorităţi, dar nu s-a găsit nicio urmă de tatăl-socru. Era anul 1876, iar Rudolf Fenz, Senior avea pe atunci 31 de ani.

Rihn a consultat arhivele secolul 19 de la Biroul de persoane dispărute din statul New York. Acolo, spre uimirea lui, a descoperit un dosar al unui caz nerezolvat, pe numele Rudolf Fenz, Senior, ce a fost dat dispărut de familia sa, căci nu s-a mai întors din plimbarea sa zilnică. Dosarul era însoţit de o fotografie veche de-a lui Rudolf Fenz. Fotografia se asemăna perfect cu omul accidentat în New York în 1950.

E posibil ca nefericitul Franz, în plimbarea sa zilnică, să fi fost luat de un vortex al timpului şi aruncat într-o lume străină a viitorului, unde avu parte de o moarte rapidă şi nemiloasă? Dacă este aşa, atunci Rudolf Fenz, Senior, care a trăit doar 31 de ani, a murit, de fapt, la 105 ani de la naşterea sa.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu