Crimă oribilă în paradis: ce-au păţit doi ruşi în Fiji, un grup de insule exotice din Oceanul Pacific


Crime misterioase se pot întâmpla în cele mai puțin probabile locuri. Fiji este o naţiune din Oceanul Pacific formată dintr-un arhipelag întins cu peste 330 de insule (dintre care aproximativ 110 sunt locuite permanent) și peste 500 de insulițe. Este binecunoscută ca o destinație turistică populară, atrăgând vizitatori din întreaga lume care vin pentru apa azurie, plaje cu nisip alb, recife de corali colorate, vreme tropicală pe tot parcursul anului și diverse stațiuni de 5 stele de clasă mondială. Aceasta este imaginea unui paradis insular și ultimul loc în care ne-am aștepta să existe dispariții și crime misterioase, dar lucrurile nu stau chiar aşa…

În 2011, cuplul rus Yuri Shipulin și soția sa, Natalia Gherasimova, s-au mutat în Fiji, pentru a scăpa și a începe o nouă viață în paradis. A fost un vis devenit realitate pentru ei, cuplul cumpărându-şi o casă în pitoreasca și populara regiune turistică Nadi, situată în partea de vest a insulei principale Viti Levu. Aici au înființat o fermă pentru a cultiva și a vinde fructe și legume și au dus în mare parte o viață liniștită, pașnică, departe de zgomotul oraşului.

Pe 16 iunie 2016, cuplul rus s-a urcat în maşina lor și a părăsit ferma, îndreptându-se spre oraș. Era un lucru absolut normal pentru ei să facă acest lucru, deoarece mergeau adesea să-și vândă mărfurile, să se aprovizioneze sau să se ocupe de afacerea lor de fotografie de acolo.

Când cuplul nu s-a întors până a doua zi, totul a devenit ciudat, iar când apelurile către telefoanele lor mobile au rămas fără răspuns, cei doi au fost raportați ca dispăruți de către partenerul lor de afaceri rus, Andrei Luzanenko, care locuia cu cei doi la fermă. Poliția a reușit să localizeze mașina cuplului dispărut, care avea încă cheile în contact și conținea telefoanele lor, portofelele și alte bunuri, precum și unele dintre hainele Nataliei. Ferma lor a fost căutată cu meticulozitate, dar nimic nu a indicat unde plecaseră cei doi sau ce li s-a întâmplat. Prietenii, clienții și partenerii de afaceri ai cuplului au susținut că niciunul dintre ei nu a menționat vreo excursie sau orice ar putea explica de ce nu au venit acasă.

Când oamenii din jurul insulei au fost audiați, poliția a reușit să dea de o pistă, când un martor a văzut aparent cuplul în seara zilei de 16 iunie 2016, luând băuturi la Denarau – o mică stațiune privată din partea de vest a Viti Levu, cunoscută pentru hotelurile și stațiunile sale de lux. Martorul i-a descris ca fiind binedispusi, râzând și discutând, dar aceasta este ultima dată când vor fi văzuți și nu este clar ce s-a întâmplat cu ei după asta.

La acea vreme cazul era derutant. Cum a putut acest cuplu, care era binecunoscut pe insulă, să dispară în neant, fără ca nimeni să fi văzut nimic? Poliția a sperat că o campanie publicitară masivă asupra cazului ar putea oferi noi informaţii, dar nu au mai venit indicii. Era puțin probabil să se fi sinucis sau să fi fugit în alt colţ al globului, doar să înceapă o viață nouă – nu aveau niciun motiv să facă asta.

Pe 24 iunie 2016, pe populara plajă Natadola, turiştii au fost șocați când o pereche de picioare umane înfășurate într-un fel de plasă de pescuit verde au apărut pe țărm. La momentul respectiv, poliția nu a putut identifica rămășițele, dar o altă pereche de picioare umane au apărut câteva zile mai târziu. La scurt timp, la malul oceanului a apărut şi un cap uman fără trup. Capul s-a dovedit a aparține lui Yuri Shipulin, rusul dispărut. Testele ADN au arătat mai târziu că picioarele aparțineau cuplului dispărut. După această descoperiri macabre, mai multe părți ale corpului au continuat pe malul oceanului, inclusiv mâinile și trunchiul Nataliei Gherasimova, toate învelite în același tip de plasă de pescuit verde.

Crima groaznică a băgat spaima în localnici, neobişnuiţi cu aşa ceva. Oamenilor le era frică să mai iasă noaptea, pentru că se temeau că ar fi un ucigaș sadic în insulele paradisului, deşi poliția din Fiji a asigurat publicul că era în siguranță. Autorităţile au încercat să-și dea seama ce s-a întâmplat. Cine ar fi ucis cuplul și de ce? De asemenea, de ce criminalul sau criminalii făcuseră această crimă într-o manieră atât de înfiorătoare?

Poliția a reușit să găsească un posibil mobil al crimei: Yuri avea destule datorii, în valoare de 200.000 de dolari, deținute de foști parteneri de afaceri, dar aceştia au fost găsiţi „curaţi”. În timpul anchetei, autoritățile din Fiji nu au dorit să dea informaţii, dar se ştia faptul că nu existau potențiali suspecți.

Deși s-a oferit o recompensă imensă pentru orice informație care ar fi rezolvat cazul, una dintre cele mai brutale crime pe care le-a văzut vreodată Fiji a rămas nerezolvată.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO