Celebrul rapper 2Pac (Tupac) Shakur chiar a fost împuşcat?

După ce-a plecat de la un meci al lui Mike Tyson care avusese loc în Las Vegas, în ziua de sâmbătă, 7 septembrie 1996, se spune că Tupac Shakur a fost împuşcat de cinci ori dintr-o maşină care oprise aproape de a sa. Iniţial, a supravieţuit împuşcăturilor şi a fost dus la un spital din apropiere. Decesul a fost pronunţat la 13 septembrie 1996, dată care cădea într-o zi de vineri 13.

Au apărut numeroase teorii conspiraţioniste privind uciderea sa, dar niciuna nu a prins atât de bine ca aceea conform căreia moartea lui nu ar fi decât doar o farsă de proporţii. Această teorie susţine că Shakur voia să scape de publicitatea sufocantă generată de stilul său de viaţă de gangster celebru şi că trăieşte în prezent undeva pe o insulă pustie. Conspiraţioniştii au produs diverse „dovezi” pentru a susţine această teorie. Printre acestea şi următoarele:
•  A apărut răstignit pe coperta unuia dintre albumele sale, ceea ce ar sugera că se va întoarce.
•  Un clip video lansat în mod convenabil la doar câteva zile după moartea sa îl arată pe Tupac ucis, probabil pentru a convinge publicul că asta este ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.
•  Tupac purta întotdeauna o vestă antiglonţ, oriunde s-ar fi dus. De ce nu a purtat-o şi la un eveniment unde era atât de expus, precum un meci al lui Tyson? Unii cred că ar fi vrut să facă plauzibilă ideea că a murit împuşcat.
•  În multe dintre cântecele sale vorbeşte despre cum va fi înmormântat, atunci de ce se presupune că a fost incinerat imediat după moarte? Mai mult, e foarte suspect să incinerezi pe cineva în ziua următoare morţii, fără a efectua o anchetă completă. De fapt, este ilegal să înmormântezi pe cineva care a fost ucis fără a efectua o examinare post-mortem.
•  De ce nu a reuşit poliţia să localizeze maşina albă din care s-a tras? În fond, Las Vegas este în mijlocul deşertului şi ar părea destul de puţin probabil să fi scăpat neobservată.
•  Cei din jurul lui Tupac erau notorii pentru imaginea lor publică de gangsteri. Atunci de ce nu a tras nici unul dintre ei focuri de răspuns?