A fost descoperită o mare comoară nazistă pe fundul unui lac polonez?


Cel de-al doilea război mondial s-a încheiat demult, dar vânătoarea de aur, de opere de artă, de antichități și comori furate de naziști continuă. Unul dintre aceste mistere este „trenul de aur nazist”, despre care se presupune că a fost încărcat cu aur și alte comori, și ascuns într-un tunel feroviar secret sau într-o mină de la granița polonă / cehoslovacă.

Piotr Koper este unul din acei „vânători de comori naziste”, însă cercetarea sa nu a găsit celebrul tren nazist, ci o altă comoară – un convoi de camioane încărcate cu lucrări de artă, aflat pe fundul unui lac, lângă granița dintre Polonia și Germania.

War History Online relatează că „vânătorul de comori naziste” Piotr Koper spune că a găsit celebrul tren de aur pe fundul unui lac din satul polonez Zarska Wies. Este la aproximativ 150 de km de Walbrzych, destinația la care trenul nu a ajuns niciodată. Este, de asemenea, la aproximativ 15 km de Goerlitz, unde istoricii spun că un convoi de camioane (încărcate cu lucrări de artă dintr-un muzeu și comori din camera de chihlimbar din Rusia) a plecat cam în același timp. Koper și echipa sa de cercetare au folosit un radar de penetrare, un sonar, o dronă subacvatică și un magnetometru de protoni, şi pe fundul lacului au găsit un „semnal foarte puternic de oțel”. Vagoane de tren sau camioane?

„Mă aștept ca acestea să fie camioanele care au fost scufundate în 1945. Astăzi este greu de spus care este valoarea lor, deoarece depinde dacă sunt pline sau goale”.

Koper l-a adus pe scafandrul celebru Marcel Korkus (care deține recordul mondial absolut în scufundări) pentru a cerceta ce se află pe fundul lacului. Însă, Korkus nu a putut confirma faptul că acolo s-ar afla camioane, fiind puțin probabil ca acestea să se afle sub un strat mare de sedimente. În ciuda faptului că nu a găsit nimic concret, Koper nu este descurajat. Speră ca într-o bună zi, comorile naziste pierdute să fie redescoperite.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO