Peștera Veryovkina din Abhazia, cel mai apropiat loc de centrul Pământului


Peștera Veryovkina este cel mai apropiat punct de centrul Pământului. Unul dintre visele lui Jules Verne, așa cum a fost publicat în romanul său din 1864 „Călătorie în centrul Pământului”, a fost să pătrundă în interiorul Pământului. Deși Peștera Veryovkina nu ne va conduce la astfel de adâncimi, ne permite să ajungem la cel mai apropiat cunoscut de centrul planetei. Peștera Veryovkina, cu o adâncime de aproximativ 2212 metri, este cea mai adâncă peșteră din lume.

Ea este situată în trecătoarea dintre Munții Krepost și Zont din regiunea Abhazia, un stat independent autodeclarat, care este considerat oficial parte a Georgiei. În 1968, peștera a fost descoperită de niște speologi din orașul Krasnoyarsk, care au reușit să atingă o adâncime de 115 metri. În 1986, un nou grup de la Moscova și condus de Oleg Parfenov a reușit să atingă adâncimea remarcabilă de 440 de metri.

Din 2015, o serie de noi cercetări au determinat faptul că peștera era mai adâncă, atingându-se recordul de 2.212 metri în martie 2018.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO